Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Seat Ibiza και Suzuki Swift: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

8.062 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2024)
Seat Ibiza και Suzuki Swift: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Όσον αφορά στην αξιοπιστία, τόσο το Seat Ibiza όσο και το Suzuki Swift είναι απροβλημάτιστα. Οι αναφορές βλαβών στην περίπτωση του πρώτου περιορίζονται σε δυσλειτουργίες του αισθητήρα πίεσης της τουρμπίνας, οι οποίες θα θέσουν τον κινητήρα σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας.

Περνώντας στον τομέα των φθορών, το εσωτερικό του Seat Ibiza δεν έχει σημάδια από τη χρήση στις επενδύσεις της καμπίνας, ούτε στα καθίσματα. Αν το αυτοκίνητο έχει διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, υπάρχει το ενδεχόμενο να ακούγονται χτύποι και τριγμοί στο εμπρόσθιο σύστημα, λόγω φθοράς στα ημίμπαρα.
Στο Suzuki Swift φθείρεται η υφασμάτινη επένδυση στην πλάτη των καθισμάτων, λόγω της τριβής από τη χρήση. Εκτός αυτού, μειώνεται η απόδοση των αμορτισέρ του πορτ-μπαγκάζ, η αντικατάσταση των οποίων όμως δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή.



Ο κινητήρας του Seat Ibiza που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένο είναι turbo τρικύλινδρος 1 λίτρου και αποδίδει 95 άλογα, ενώ το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων. Η τρικύλινδρη και υπερτροφοδοτούμενη «φύση» του μοτέρ σημαίνει πως η ροπή είναι διαθέσιμη από τις χαμηλές στροφές. Κατά τη δοκιμή μας είδαμε μέση κατανάλωση 6,6 λτ/100 χλμ.
Από την άλλη πλευρά, το μεταχειρισμένο Suzuki Swift που είχαμε στη διάθεσή μας εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων με κιβώτιο CVT. Αν θες να κινηθείς σβέλτα θα πρέπει να αυξήσεις τις στροφές του κινητήρα, ένα χαρακτηριστικό των πολυβάλβιδων ατμοσφαιρικών μοτέρ, ενώ το CVT κιβώτιο έχει ως γνώρισμα μια μικρή υστέρηση στην απότομη επιτάχυνση. Η μέση κατανάλωση του μοντέλου είναι 6,2 λτ/100 χλμ, ενώ τα Swift με χειροκίνητο σασμάν καίνε 0,5 λτ/100 χλμ λιγότερο.

Τέλος, στο κριτήριο της ευρυχωρίας, το Seat Ibiza έχει κατά 7,7 εκατοστά φαρδύτερο πίσω κάθισμα, κάτι που διευκολύνει τη φιλοξενία 3 ενηλίκων επιβατών πίσω. Ο «αέρας» για τα πόδια των πίσω είναι κατά 1,8 μεγαλύτερος στο Ibiza, ενώ ο χώρος για τα κεφάλια τους είναι κατά 0,9 εκατοστό παραπάνω στο Suzuki Swift. Το πορτ-μπαγκάζ του Seat είναι κατά 90 λίτρα πιο ευρύχωρο.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Seat Ibiza VS Suzuki Swift
Σελίδα 2Seat Ibiza 2017-2021: Έχουν μέσο όρο τιμής 12.000 ευρώ
Σελίδα 3Suzuki Swift 2017-2023: Ο μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένου είναι 13.000 ευρώ
Σελίδα 4Seat Ibiza και Suzuki Swift: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Toyota
NOS AXIZEI