Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Toyota Yaris και VW Polo: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

5.140 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2024)
Toyota Yaris και VW Polo: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Ξεκινώντας από τον παράγοντα της αξιοπιστίας, οι αναφορές βλαβών για το Toyota Yaris περιορίζονται στην πετρελαιοκίνητη έκδοση 1,4 λίτρων, που μπορεί να εμφανίσει διαρροές στο turbo ή στην αντλία κενού. Τα συγκεκριμένα εξαρτήματα αντικαταστήθηκαν από την Toyota. Παραμένοντας στη diesel έκδοση, υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσουν λάδια στο intercooler.


Όσον αφορά στο VW Polo, οι ζημιές εστιάζονται στους TSI βενζινοκινητήρες κινητήρες 1,2 και 1,4 λίτρων, η καδένα χρονισμού των οποίων μπορεί να τεντωθεί πέραν από των επιτρεπτών προδιαγραφών, ενώ έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου αυτή κόπηκε. Επιπλέον, ο 1.200-αρης TSI κινητήρας σε μοντέλα παραγωγής από το 2010 μέχρι το 2012 μπορεί να έχει ελαττωματικό ρυθμιστή πίεσης για το turbo, η δυσλειτουργία του οποίου προκαλεί απώλεια ισχύος.

Περνώντας στις φθορές, τα Toyota Yaris προ του 2016 είχαν top mounts αναρτήσεων που εμφάνιζαν πρόωρα σημάδια «κόπωσης». Η Toyota χρησιμοποίησε ενισχυμένα top mounts στα επόμενα μοντέλα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο εξάρτημα να έχει ήδη αντικατασταθεί από τους προηγούμενους κατόχους.
Τα Yaris που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις εμφανίζουν πρόωρη φθορά στο δίσκο συμπλέκτη, λόγω της αυξημένης καταπόνησης από το μποτιλιάρισμα.

Το VW Polo από την άλλη πλευρά μπορεί να παρουσιάσει διαρροές λαδιών από τα μηχανικά μέρη. Επιπλέον, το DSG κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων ενδέχεται να κάνει απότομες αλλαγές και τραντάγματα. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα μοντέλα με αυξημένο αριθμό διανυθέντων χιλιομέτρων, και οι υπαίτιοι είναι είτε φθαρμένοι συμπλέκτες, είτε πρόβλημα στη μονάδα μηχανοτρονικής.



Το εσωτερικό αμφότερων των μοντέλων διατηρείται σε καλή κατάσταση και δεν φθείρεται από τη χρήση. Όσον αφορά στη βαφή του αμαξώματος, επειδή το χρώμα στο Yaris έχει πιο λεπτή στρώση, μπορεί να γρατζουνιστεί ευκολότερα στην περίπτωση όπου οι κάτοχοι είναι σχετικά απρόσεκτοι.
 
Περνώντας στην κατανάλωση, ο βασικός κινητήρας του Yaris (ατμοσφαιρικός 1 λίτρου με 69 άλογα) καίει 5 λτ/100 χλμ, ενώ τα χιλιάρια μοτέρ του Polo με 60 και 70 άλογα καίνε 6,1 λτ/100 χλμ.
Τέλος, όσον αφορά στους χώρους, το Toyota Yaris έχει κατά 1 εκατοστό φαρδύτερο πίσω κάθισμα, καθώς και 5 εκατοστά παραπάνω «αέρα» για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Toyota Yaris VS VW Polo
Σελίδα 2Toyota Yaris 2012-2019: Οι τιμές μεταχειρισμένων κυμαίνονται μεταξύ 7.000 και 20.000 ευρώ
Σελίδα 3VW Polo 2009-2017: Μεταχειρισμένα κοστίζουν από 6.000 έως 20.000 ευρώ
Σελίδα 4Toyota Yaris και VW Polo: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
TI YOKOHAMA AGORAZO
Autotriti.gr