Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συγκριτικό μεταχειρισμένων diesel: Ford Focus VS Seat Leon

4.081 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2024)
Συγκριτικό μεταχειρισμένων diesel: Ford Focus VS Seat Leon
7 Φωτογραφίες »

Το Focus έχει μέσο όρο τιμών 11.500 ευρώ, το Leon 13.000 ευρώ.
Οι diesel εκδόσεις των Focus και Leon είναι απροβλημάτιστες.
Φθορές στο Focus: Αμορτισέρ και μπεκ πετρελαίου.
Φθορές στο Leon: Αμορτισέρ και μηχανισμός ηλεκτρικού χειροφρένου.

Το Focus έχει μέσο όρο τιμών 11.500 ευρώ, το Leon 13.000 ευρώ.

Το Ford Focus και το Seat Leon είναι δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς «παίκτες» στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks, και πλέον βρίσκονται στις τέταρτες γενιές τους. Αναλύουμε τα μοντέλα της τρίτης γενιάς, δηλαδή το Ford Focus που ήταν σε παραγωγή από το 2010 έως το 2018 και το Seat Leon που κατασκευάστηκε από το 2012 μέχρι το 2020, και βλέπουμε πόσο καλά είναι για αγορά μεταχειρισμένου.
Το Ford Focus είναι διαθέσιμο ως μεταχειρισμένο με μέσο όρο τιμών τα 11.500 ευρώ, ενώ το Seat Leon κοστίζει κατά μέσο όρο 13.000 ευρώ.

Οι diesel εκδόσεις των Focus και Leon είναι απροβλημάτιστες

Τα πετρελαιοκίνητα Ford Focus και Seat Leon είναι αξιόπιστα, μιας και δεν υπάρχουν εκτεταμένες λίστες με ζημιές στα μηχανικά τους μέρη. Κατά τη δοκιμή μακράς διαρκείας του Seat Leon εμφανίστηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένο περιστατικό μιας και δεν έχει επαναληφθεί.

Φθορές στο Focus: Αμορτισέρ και μπεκ πετρελαίου

Στα Ford Focus δεκαετίας, κυρίως στα station wagon μοντέλα, μπορεί να φθαρούν τα αμορτισέρ και τα ελατήρια, επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα φορτώνουν παραπάνω από το συνηθισμένο. Επιπλέον, οι κινητήρες πετρελαίου που έχουν διανύσει αρκετά χιλιόμετρα (γύρω στις 200.000) μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση ή επισκευή στα μπεκ πετρελαίου.

Φθορές στο Leon: Αμορτισέρ και μηχανισμός ηλεκτρικού χειροφρένου

Φθορά στα αμορτισέρ μπορεί να εμφανιστεί και στην περίπτωση των Seat Leon, ειδικά στα μοντέλα που «πιέζονταν» αρκετά σε δρόμους με στροφές. Εκτός αυτού, στα αυτοκίνητα που ήταν για αρκετό καιρό ακίνητα ενδέχεται να χρειαστούν αλλαγή οι μηχανισμοί του ηλεκτρικού χειροφρένου.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Ford Focus και του Seat Leon ως μεταχειρισμένα, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και άλλες δοκιμές και συγκριτικά μεταχειρισμένων.

Σελίδα 2Ford Focus 2010-2018: Κοστίζει κατά μέσο όρο 11.500 ευρώ
Σελίδα 3Seat Leon 2012-2020: Ο μέσος όρος τιμών είναι 13.000 ευρώ
Σελίδα 4Ford Focus και Seat Leon: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
TI YOKOHAMA AGORAZO
Autotriti.gr