Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται οι Renault και Nissan, επιδιώκοντας μάλιστα να πάρουν μαζί τους και τη Fiat Chrysler Automobiles!

Συγχωνεύονται Renault, Nissan και Fiat;

2.347 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2019)

Σε συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται οι Renault και Nissan, επιδιώκοντας μάλιστα να πάρουν μαζί τους και τη Fiat Chrysler Automobiles!

Μπορεί η συμμαχία της Renault και της Nissan να πέρασε κρίση λόγω της σύλληψης και των κατηγοριών που βαραίνουν μέχρι και σήμερα τον πρώην πρόεδρο Carlos Ghosn, ωστόσο σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να συγχωνευθούν, ενσωματώνοντας μάλιστα και την Fiat Chrysler Automobiles!
 
Την είδηση αυτή δημοσιεύουν οι Financial Times, αναφέροντας πως μετά την αποπομπή του Ghosn και τη δημιουργία ενός νέου συμβουλίου της συμμαχίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Renault, Jean-Dominique Senard, η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών έχει βελτιωθεί.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο συνδυασμός Renault, Nissan, Fiat και Chrysler θα δημιουργούσε μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί καλύτερα τους παγκόσμιους ανταγωνιστές όπως η Volkswagen και η Toyota.
 
Οι Financial Times υποστηρίζουν ακόμα πως πριν από κάποια χρόνια (2-3) ο Carlos Ghosn είχε ξεκινήσει τις συνομιλίες για τη συγχώνευση της Renault με τη Fiat Chrysler, ωστόσο η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή από τη γαλλική κυβέρνηση, που αποτελεί βασικό μέτοχο της Renault.
 
Από τη μεριά της η Fiat Chrysler αναζητά εταιρική σχέση ή συγχώνευση και ο πρόεδρος John Elkann συναντήθηκε με άλλους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένου του PSA Groupe, για να εκτιμήσει τη δυνατότητα μιας συμφωνίας, ανέφερε η εφημερίδα.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση ούτε από τους ανθρώπους της Renault και της Nissan, ούτε από τους αντίστοιχους της Fiat.  

Autotriti.gr
VITO POSO KALO EINAI