5 φωτογραφίες »

Hey… the future is here: Mercedes & VW εφοδίασαν τα μικρομεσαία μοντέλα τους με προηγμένα διαδραστικά συστήματα infotainment.

Unboxing στα infotainment των Mercedes A-Class & VW Golf

23.517 Επισκέψεις στο άρθρο

Hey… the future is here: Η Mercedes και η VW εφοδίασαν τα μικρομεσαία μοντέλα τους, A-Class και Golf, με προηγμένα διαδραστικά συστήματα πολυμέσων για περισσότερη άνεση και ευκολία και δυνατότητα χειρισμού τους μέσω φωνής.


Στην ψηφιακή εποχή που βρισκόμαστε εδώ και λίγα χρόνια, τα πάντα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και η εξέλιξη της τεχνολογίας και των λύσεων που προσφέρει βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Η συγκεκριμένη τάση δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, που προσφέρουν στα μοντέλα τους, συστήματα πολυμέσων -ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, με σκοπό την μεγαλύτερη άνεση και βοήθεια στον οδηγό και τους επιβάτες.

Δύο συστήματα πολυμέσων που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή είναι το MBUX της Mercedes και το νέο Composition media της VW, συστήματα που τα συναντάμε όχι μόνο στα ακριβότερα μοντέλα της κάθε εταιρείας, αλλά και στα πιο εμπορικά και δημοφιλή. Παρακάτω θα διαβάσουμε τη λειτουργία τους στην Mercedes A-Class, καθώς και στο νέο VW Golf.

Τέλος οι πίνακες οργάνων, μόνο οθόνες
Ένα χαρακτηριστικό των δύο μοντέλων είναι η διαμόρφωση μιας digital καμπίνας, όπου τα παραδοσιακά αναλογικά μέρη αντικαθιστούνται από ψηφιακά μέσα. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η αντικατάσταση του πίνακα οργάνων, από σύγχρονες οθόνες, οι οποίες μέσω του λογισμικού του συστήματος πολυμέσων μπορούν να διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες σας, αλλάζοντας χρώμα, διάταξη και τις πληροφορίες που σας δείχνουν.

Στην A-Class η βασική έκδοση έχει δύο οθόνες των 7 ιντσών, ενώ οι πλουσιότερες διαθέτουν είτε δύο οθόνες των 10,25 ιντσών είτε μία 7 ιντσών και άλλη μία 10,25 ιντσών, με χαρακτηριστικό την διάταξή τους σε ίδιο ύψος και κλίση, σχηματίζοντας ένα ενιαίο πάνελ.

To full digital εσωτερικό στο νέο Golf ονομάζεται Innovision cockpit και περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 10`` και την οθόνη αφής του «Composition Media» μεγέθους 8,25 ιντσών. Χαρακτηριστικό πάντως στο εσωτερικό του νέο Golf είναι η αντικατάσταση όλων των μπουτόν και διακοπτών από πλήκτρα αφής.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

AUTOFIT PASXA
4green