Το iCockpit της Peugeot εφοδιάζει μοντέλα όπως το 3008 και το 5008.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διάφορες ρυθμίσεις και επιλογές εξατομίκευσης.

iCockpit: Το ψηφιακό εσωτερικό ενός Peugeot σε real life

25.788 Επισκέψεις στο άρθρο

Γράφεται πως ο όρος cockpit υιοθετήθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να περιγράψει το πιλοτήριο των πολεμικών αεροσκαφών. Αργότερα, όπως συμβαίνει συχνά στη μεταφορά τεχνολογίας από τα του αέρα στα πιο επίγεια, μεταφέρθηκε στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, καθότι και αυτά έχουν κάτι «πολεμικό»...
 
Έπειτα, έχουμε το γράμμα «i», το ένατο γράμμα της λατινικής αλφαβήτου, που στις ημέρες μας συμβολίζει, ως αρχικό, τον ψηφιακό κόσμο. Η σύνθεση των δύο, το iCockpit δηλαδή, είναι το σύγχρονο περιβάλλον που συναντάς μπαίνοντας στην καμπίνα κάποιου από τα μοντέλα της Peugeot και καταφέρνει να συνδυάσει στοιχεία φουτουρισμού, τεχνολογιών, άνεσης και οδηγοκεντρικού χαρακτήρα. Βλέπετε, η Peugeot μελέτησε για χρόνια τις ιδανικές αναλογίες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της με ένα θεμελιώδη  στόχο: μια ανώτερη σε επίπεδο αισθήσεων αυτοκινιτική εμπειρία.
 
Σε κάθε περίπτωση βασικό χαρακτηριστικό του iCockpit είναι το μικρής διαμέτρου τιμόνι που μπορεί να χαρακτηριστεί άμεσο, ακριβές και ευέλικτο. Ακριβώς από πάνω ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που δίνει στον οδηγό όλα όσα χρειάζεται «στο πιάτο» με υψηλά επίπεδα εργονομίας και με στόχο τη μείωση της κούρασης, ενώ περαιτέρω πληροφορίες για τον ήχο, την πλοήγηση, τη θερμοκρασία της καμπίνας, τη διασυνδεσιμότητα κ.ο.κ. εμφανίζονται στη μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη αφής 8 ιντσών που είναι, μεταξύ άλλων, και εύκολη στο χειρισμό της. Φυσικά, το iCockpit δεν θα μπορούσε να είναι «cockpit» αν δεν συνοδευόταν από μεταλλικούς διακόπτες «αεροπορικού» τύπου, θυμίζοντας τις εννοιολογικές του καταβολές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

FORD E-TRANSIT
test center