Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην Ελλάδα, η πρώτη θέση ανήκει στο Toyota Yaris με πωλήσεις 5.508 αυτοκινήτων.

Τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην Ε.Ε για το 2017

3.296 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2018)

Σύμφωνα με την JATO Dynamics, Skoda Octavia και VW Golf έχουν πάρει τις περισσότερες πρωτιές σε πωλήσεις στην Ε.Ε. Τι γίνεται στην Ελλάδα; Δείτε τα στοιχεία.

Η JATO Dynamics είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην έρευνα και ανάλυση των πωλήσεων των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Μετά την έρευνά της για τα πιο δημοφιλή μοντέλα σε κάθε χώρα της Ευρώπης κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, αποκαλύφθηκαν και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για όλο το 2017.

Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων φαίνεται πως συνεχίζει να συγκεντρώνει πολλές προτιμήσεις. Το Renault Clio συγκέντρωσε τις περισσότερες πρωτιές έχοντας αναδειχθεί best-seller σε Γαλλία, Πορτογαλία και Ολλανδία ενώ υπάρχουν άλλα 5 μοντέλα που έχουν από μια πρωτιά. Στην γειτονική μας Ιταλία επικρατεί το Fiat Panda, στο Ηνωμένο Βασίλειο το Ford Fiesta, στην ισχυρή αγορά της Ισπανίας το SEAT Ibiza, το Peugeot 208 στην Δανία και το Skoda Fabia στην Σλοβακία.
 
Στην κατηγορία των μικρομεσαίων, κυριαρχεί η Skoda Octavia με 6 πρωτιές σε χώρες κυρίως της ανατολικής Ευρώπης (Κροατία, Τσεχία, Ελβετία, Εσθονία, Φιλανδία και Πολωνία) ενώ ακολουθεί το VW Golf με 5 πρωτιές σε Αυστία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Νορβηγία.  Στην Ρουμανία, πρώτα σε πωλήσεις έρχονται τα μοντέλα της τοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Dacia: Logan, Duster και Sandero.

Tα SUV είναι και αυτά ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών με τα Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Suzuki Vitara, Volvo XC60 και Peugeot 3008 να παίρνουν από μια πρωτιά σε Λετονία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Σουηδία και Σλοβενία αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το Fiat 500 βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων στην Λιθουανία με 3.488 πωλήσεις. Στην Ελλάδα, η πρώτη θέση ανήκει στο Toyota Yaris με πωλήσεις 5.508 αυτοκινήτων με το Οpel Corsa να ακολουθεί με 3.341 αυτοκίνητα. Την τρίτη θέση συμπληρώνει το Fiat Panda με 3.139 πωλήσεις.

Autotriti.gr
NISSAN