ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα σημαντικότερα αυτοκίνητα που περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2024

1.151 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2024)
Τα σημαντικότερα αυτοκίνητα που περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2024
10 Φωτογραφίες »

- Έρχονται με καλύτερο εξοπλισμό & περισσότερα άλογα τα Toyota Yaris & Yaris Cross
- Ford Capri: Ο θρύλος επιστρέφει με ένα ηλεκτρικό coupe SUV (αυτονομία έως 627 χλμ.)
- Η smart φέρνει δύο ηλεκτρικά SUV 28-31 χιλιάρικα (smart #1 & smart #3)
- Από 16.900 ευρώ το νέο Citroen C3 που έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος
- Με 3 οθόνες από τον στάνταρ εξοπλισμό το ολοκαίνουργιο Kia EV3

Έρχονται με καλύτερο εξοπλισμό & περισσότερα άλογα τα Toyota Yaris & Yaris Cross

Πολλές αφίξεις νέων αυτοκινήτων περιμένουμε στο τέλος του 2024 και το autotriti σάς παρουσιάζει τα σημαντικότερα μοντέλα που θα έρθουν στην ελληνική αγορά. Πρώτα και κύρια έχουμε τα δύο κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκίνητα της χρονιάς, τα Toyota Yaris και Yaris Cross τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελίες.
 
Και στα δύο μοντέλα έχουμε περισσότερα άλογα (από 116 στα 130), με την ελληνική αντιπροσωπεία να πουλά και τις δύο εκδόσεις αυτοφορτιζόμενης υβριδικής τεχνολογίας. Στο Yaris, βρίσκουμε και μία καθαρά βενζινοκίνητη έκδοση με ατμοσφαιρικό κινητήρα 125 ίππων και 6άρι χειροκίνητο. Από εκεί και πέρα, τα ισχυρά μοτέρ των 130 ίππων φέρουν καλύτερο στάνταρ εξοπλισμό, με οθόνη 10,5 ιντσών (από 9'') και ψηφιακό πίνακα στις 12,3 ίντσες (από 7''), μεταξύ άλλων.

Ford Capri: Ο θρύλος επιστρέφει με ένα ηλεκτρικό coupe SUV (αυτονομία έως 627 χλμ.)

Το πιο εμβληματικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Volkswagen, το μικρομεσαίο VW Golf, πέρασε στο 2ο μισό της 8ης γενιάς του, φέροντας μία σειρά από αναβαθμίσεις σε κινητήρες και εξοπλισμό (π.χ. τεχνολογία ChatGPT). Η ανανέωση του Golf συνδυάζεται, ακόμη, με φρεσκάρισμα στην εμφάνιση αλλά και πολύ ανταγωνιστική τιμή (από 23.950 ευρώ για τον 1,5 TSI των 116 ίππων.) Στην γκάμα του Golf βλέπουμε, επίσης, βενζινοκίνητες εκδόσεις ίδιου κυβισμού με περισσότερα άλογα (150 PS), ήπια υβριδικά σύνολα, diesel και Plug-in hybrid μοντέλα, καθώς και σπορ εκδόσεις έως 333 άλογα (Golf GTI και Golf R).

Η smart φέρνει δύο ηλεκτρικά SUV στα 30 χιλιάρικα (smart #1 & smart #3)

Δυναμική επιστροφή κάνει η smart, που αλλάζει πλήρως την γκάμα της και λανσάρει (για αρχή) δύο αμιγώς ηλεκτρικά SUV, τα smart #1 και smart #3 που κοστίζουν 28-31 χιλιάρικα μαζί με την επιδότηση. Στην βάση της γκάμας της μάρκας βλέπουμε το μικρό SUV smart #1 (από 27.950 ευρώ), ένα trendy σχεδιαστικά αυτοκίνητο με μεγάλη απόσταση από το έδαφος (18,2 εκ.). Μεγαλύτερων διαστάσεων και coupe προσέγγισης είναι το οικογενειακό SUV smart #3 που ξεκινά από τα 31.900 ευρώ. Τα δύο SUV της smart μοιράζονται κοινά ηλεκτρικά σύνολα, όσον αφορά τους κινητήρες και τις μπαταρίες. Η εισαγωγική έκδοση είναι πισωκίνητη με ισχύ 272 ίππων, ενώ ακολουθεί μία 4κίνητη επιλογή στα 368 άλογα. Κίνηση σε όλους τους τροχούς έχει και η κορυφαία έκδοση BRABUS που βγάζει 428 άλογα και φέρει τις αντίστοιχες σπορ σχεδιαστικές προσθήκες (π.χ. κόκκινες δαγκάνες φρένων).
 
Όσον αφορά τις μπαταρίες υπάρχουν δύο πακέτα, τεχνολογίας LIP - Lithium Iron Phosphate (φωσφόρου, λιθίου, σιδήρου) 49 kWh ή NCM (νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο) με χωρητικότητα 66 kWh. Αναλόγως του μοντέλου και του κινητήρα, η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χλμ..


Οι σημαντικότερες αφίξεις αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2024
10 Φωτογραφίες »

Οι σημαντικότερες αφίξεις αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2024

Από 16.900 ευρώ το νέο Citroen C3 που έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος

Μία από τις καλύτερες τιμές της αγοράς έχει η νέα γενιά του Citroen C3, που ξεκινά από τα 16.900 ευρώ. Το γαλλικό μικρό για πρώτη φορά στην ιστορία του έρχεται με αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο (113 PS) που κοστίζει 19.710 ευρώ, ενώ υπάρχει μία βενζινοκίνητη έκδοση και μία ήπια υβριδική, αμφότερες στα 100 άλογα. Και στα δύο μοντέλα υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (16,3 εκ. το ηλεκτρικό και σχεδόν 19 το βενζινοκίνητο), ενώ η crossover φιλοσοφία του μοντέλου ενισχύεται και από το τετραγωνισμένο design στο πίσω μέρος.
 
Σε μεταγενέστερο στάδιο θα ακολουθήσει η νέα γενιά του Citroen C3 Aircross. Το μικρό SUV των Γάλλων θα έχει τα ίδια κινητήρια σύνολα με το Citroen C3, ενώ μεταξύ άλλων θα το δούμε για πρώτη φορά και σε 7-θέσια διάταξη.

Με 3 οθόνες από τον στάνταρ εξοπλισμό το ολοκαίνουργιο Kia EV3

Νέα προσθήκη στην «φαρέτρα» της έχει και η Kia, που λανσάρει το ηλεκτρικό μικρό SUV Kia EV3. Το μικρότερο ηλεκτρικό στην ιστορία της μάρκας ξεκινά από τα 29.990 ευρώ και ξεχωρίζει για τις τεχνολογίες αιχμής του, τόσο σε εξοπλιστικό όσο και σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης. Για παράδειγμα, από τη βασική έκδοση εξοπλισμού θα δούμε 3 οθόνες για πίνακα οργάνων (12,3''), infotainment (12,3'') και κλιματισμό (5,3''). Επίσης, το Kia EV3 φέρει πρίζα 220V για να φορτίζεις άλλες ηλεκτρικές συσκευές (π.χ. laptop), ενώ είναι και το πρώτο ηλεκτρικό της Kia με το νέας γενιάς σύστημα αναγεννητικής πέδησης i-Pedal 3.0 μέσω του οποίου μπορείς να οδηγείς με ένα pedal, έχοντας μέγιστη θεωρητική αυτονομία κοντά στα 600 χλμ..

Σελίδα 2Ποια άλλα αυτοκίνητα περιμένουμε; (Alfa Romeo Junior, CUPRA Tavascan, KGM Torres, Opel Frontera & Volkswagen Golf)
Mercedes
TURANZA 6 POY KSEXORIZEI