Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tέλος στις φήμες περί FCA Group έβαλε η Renault

1.528 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Στο παρελθόν ανήκει για την Renault οι όποιες πιθανότητες και συζητήσεις υπήρχαν με το FCA Group. Πού στρέφεται όλη η προσοχή της;


Oλοένα και πιο ξεκάθαρα γίνονται τα πράγματα σχετικά με το πώς προχωρά η συνεργασία μεταξύ της Renault και του ιταλοαμερικανικού ομίλου της Fiat-Chrysler.

Mετά την δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Bruno Le Maire, πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο να δυναμώσει η Συμμαχία η Renault-Nissan και να μπει σε δεύτερο πλάνο η συγχώνευση με το FCA Group, ήταν η σειρά της Renault να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν.

Η γαλλική φίρμα σε επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε πως η ανάκαμψη των σχέσεων της με την Nissan είναι στις άμεσες προτεραιότητές τόσο της Renault όσο και της Συμμαχίας. Ο Τhierry  Bollore δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν μιλάμε πλέον με το FCA Group. Αφορά το παρελθόν, η πρόταση ήταν στο τραπέζι αλλά δεν ισχύει πια. Πρέπει να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση της Nissan. Είναι πολύ σημαντική για εμάς.»

Αυτή είναι και η άποψη των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Ιαπωνίας, των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών είχαν συνδιάσκεψη πριν από λίγες μέρες. Ο Le Maire είχε σχολιάσει: «Καλύτερα να μην γίνουν δύο πράγματα μαζί. Πρέπει να δυναμώσει η Συμμαχία Renault-Nissan. Για να έχουμε μια ξεκάθαρη στρατηγική χρειάζονται και οι δύο εταιρείες».
 

Mercedes
OPEL