Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Tesla: Έτοιμο για παραγωγή το Roadster του 0-100 km/h σε 1,9 δλ.

Tesla: Έτοιμο για παραγωγή το Roadster του 0-100 km/h σε 1,9 δλ.

3.398 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2021)

Μετά από αναμονή 6 ετών από την πρώτη παρουσίαση του το 2017 και τις συνεχές αναβολές ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη παραγωγή της 2ης γενιάς του Tesla Roadster καθώς και του Cybertruck, του «αγροτικού» της Tesla.

Ο Elon Musk «πληρώνει» την παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ και τον COVID

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της Tesla, ο Elon Musk βρέθηκε στη θέση να εξηγεί τους λόγους για την τεράστια αυτή αναμονή. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την πανδημία και την τεράστια έλλειψη σε προμήθειες ανταλλακτικών και ηλεκτρονικών πλακετών, μια κατάσταση η οποία μαστίζει γενικότερα την παραγωγή αυτοκινήτου, αλλά και ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών.
 

Προτεραιότητα η εξέλιξη του κινητήρα και το νέο εργοστάσιο

Το Roadster είχε καθυστερήσει ξανά στο παρελθόν την διαδικασία παραγωγής, αφού η εταιρία έδωσε πρώτα έμφαση στην εξέλιξη του καινούργιου της ηλεκτροκινητήρα και των μπαταριών που εφοδιάζει τα μοντέλα της. Ένας επιπλέον λόγος ήταν ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες του νέου μεγάλου εργοστασίου της στο Βερολίνο.
 

0-100 σε 1,9 δευτερόλεπτα

Η Tesla αναφέρει τις επιδόσεις για το πιο σπορ της μοντέλο που απλά εντυπωσιάζουν. Τα 0-100 χιλιόμετρα τα φτάνει σε λιγότερο από 1,9 δευτερόλεπτα επωφελούμενο στο μέγιστο την θηριώδη ροπή των 999 Nm, ενώ τα 160 χιλιόμετρα/ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα και το ένα τέταρτο του μιλίου, αυτό που στην Ευρώπη αναφέρεται ως τετρακοσάρι, σε περίπου 8,9 δευτερόλεπτα.
 

Τιμή supercar

Με την Tesla να θεωρεί το Roadster ως το νέο της «supercar» έχει και την ανάλογη τιμή. Τα πρώτα 1.000 κομμάτια που θα βγουν από την παραγωγή θα είναι η έκδοση «Founders Editions», με τιμή που ξεκινάει από 216.000 ευρώ ενώ οι επόμενες εκδόσεις θα κατέβουν αισθητά στα 172.000 ευρώ. Αν θέλεις να είσαι από τους πρώτους που θα το παραλάβουν πρέπει να το προπαραγγείλεις και να πληρώσεις επιπλέον 32.000 ευρώ.

Τελικά μήπως η εταιρία του Musk καλά κάνει και το αποκαλεί supercar; Ή παραπάει και σε τιμή και σε δυνατότητες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

KIA
NISSAN