Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Θα ανακτά ενέργεια ενώ ντριφτάρεις το νέο υβριδικό σύνολο της Mercedes

1.873 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2021)

Έναν «μαγικό» τρόπο να ανακτά ενέργεια η μπαταρία των νέων υβριδικών μοντέλων της Mercedes ενώ ο οδηγός ντριφτάρει βρήκε η μάρκα με έμβλημα το αστέρι.


Πλήρως εξελιγμένο θα είναι το νέο υβριδικό κινητήριο σύνολο Mercedes-AMG E Performance της Mercedes που θα προσφέρει η μάρκα σε πολλά από τα μελλοντικά εξηλεκτρισμένα μοντέλα της.

Στο νέο video που αποκάλυψε η Mercedes-AMG, ο Jochen Scmitz, ο επικεφαλής στο τμήμα υβριδικών μοντέλων, αποκάλυψε πως το ηλεκτρικό σύστημα θα μπορεί να επανακτά ενέργεια ενώ ο οδηγός ντριφτάρει το αυτοκίνητο, μεταφέροντας ενέργεια από την ισχύ που μεταδίδεται στο πίσω τροχούς πίσω στην μπαταρία, ώστε να την έχει στην διάθεσή του ο οδηγός αργότερα. Η Mercedes-AMG δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κατάφερε να το πετύχει αυτό, ωστόσο από ό,τι συμπεράναμε από την συζήτηση των δύο ανδρών, η ανάκτηση ενέργειας θα γίνεται όσο οι τροχοί γλιστρούν πάνω στο οδόστρωμα.

Ο Schmitz τόνισε επίσης όσον αφορά τα οδηγικά modes, ο κινητήρας και το ηλεκτρικό σύστημα θα συνεργάζονται ανάλογα τις απαιτήσεις που έχει ο οδηγός ώστε να γίνεται η οδηγική εμπειρία όσο τον δυνατόν πιο ολοκληρωμένη.

Η Mercedes ανακοινώνει πως το υβριδικό σύνολο στην κορυφαία του έκδοση με το V8 κινητήρα θα μπορεί να προσφέρει ακόμα και 815 άλογα και 1.000 Νm ροπής, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Το μοντέλο που θα επωφεληθεί από αυτόν τον συνδυασμό θα είναι η επερχόμενη Mercedes-AMG GT 73.

H γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε επίσης πως η Mercedes-AMG C 63 νέας γενιάς θα λάβει τον 2λιτρο turbo κινητήρα της AMG A 45 αλλά αυτή την φορά δεν θα είναι εγκατεστημένος εγκάρσια. Επίσης χάρη σε ένα νέο ηλεκτρικό turbo, η Mercedes ανακοίνωσε πως η ισχύς του συνόλου αυτού θα είναι τόσο μεγάλη που θα ξεπερνά ακόμα και την ιπποδύναμη που προσφέρουν μοντέλα της φίρμας που εξοπλίζονται με V8 κινητήρα (χωρίς κάποια ηλεκτρική βοήθεια).
 

ford
VW