Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το LF-1 Limitless concept.

Θέλει την δική της Urus η Lexus

1.647 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2018)

To δικό της Super SUV θέλει να κατασκευάσει η Lexus για να ανταγωνιστήσει την Lamborghini Urus. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Τα σχέδια της Lexus για να κατασκευάσει ένα SUV που να μπορεί να ανταγωνιστήσει την Lamborghini Urus έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητας μέσα από διαφορές πηγές στην Ιαπωνία.

Οι αναφορές κάνουν λόγο πως το μοντέλο θα βασιστεί στο LF-1 Limitless concept που έκανε ντεμπούτο σχετικά πρόσφατα υιοθετώντας φουτουριστική αλλά όχι τόσο σπορτίφ σχεδίαση, με την μάρκα τότε να ανακοινώνει πως πρόκειται για το πολυτελές crossover/SUV του μέλλοντος. Οι πηγές από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν πως κάτω από το καπό θα εδράζεται ένας twin-turbo V6 κινητήρας 3,5 λίτρων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 425 ίππων.
 
Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, ένα SUV με 425 ίππους αν και πολύ ικανό, δεν θα μπορούσε να «σταθεί» δίπλα στην Lamborghini Urus, αφού το μοτέρ της προσφέρει συνολική ισχύ 650 ίππων. Η Lexus θα κληθεί να ετοιμάσει λοιπόν μια έκδοση F, προσφέροντας στο μοντέλο άλλο κινητήριο σύνολο. Πρόκειται για τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων της LC F, που θα έχει ισχύ πάνω από 670 άλογα.

Τέλος, οι αναφορές κάνουν λόγο ότι όχι μόνο θα έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη αλλά θα είναι και πιο προσιτό οικονομικά κατά περίπου 50.000 δολάρια. Υπενθυμίζουμε ότι η Lamborghini Urus τιμάται από 200.000 δολάρια στις περισσότερες αγορές.
 

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO