Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Θέλει το τμήμα αυτόνομων οχημάτων της Huawei η Volkswagen

Θέλει το τμήμα αυτόνομων οχημάτων της Huawei η Volkswagen

1.729 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2022)

Σε συζητήσεις με την Huawei για την εξαγορά του τμήματος αυτόνομων οχημάτων της βρίσκεται ο Όμιλος Volkswagen, σύμφωνα με ξένα Μέσα!

Ποντάρει στα ηλεκτρικά και τα αυτόνομα η VW

Η ηλεκτροκίνηση και τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι το επόμενο βήμα στην αυτοκινητοβιομηχανία και όπως φαίνεται η Volkswagen πέραν της πρώτης κατηγορίας που κινείται ήδη πολύ ενεργά, ετοιμάζεται για νέες επενδύσεις και στα αυτόνομα, καθώς δημοσιεύματα τη θέλουν να είναι σε επαφές με την κινεζική Huawei για την αγορά της μονάδας αυτόνομων οχημάτων. Μία συμφωνία η οποία σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έχει επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο συνεργασιών η VW

Όπως υπογραμμίζουν τα Μέσα του εξωτερικού, οι λεπτομέρειες παραμένουν περιορισμένες, αλλά οι υπεύθυνοι του Ομίλου VW διαπραγματεύονται για την επίτευξη συμφωνίας με την Huawei εδώ και αρκετούς μήνες, όπως αναφέρει το γερμανικό, Manager Magazin, που κάνει λόγο και για πιθανή συμφωνία. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία επιδιώκει συνεργασίες για να αυξήσει την αυτάρκειά της με αυτόνομα συστήματα.

Δουλεύουν ήδη πάνω στα αυτόνομα οι δύο εταιρείες

Θυμίζουμε πως στόχος της κινεζικής Huawei είναι να αναπτύξει λογισμικό αυτόνομης κινητικότητας επιπέδου 5 στα επιβατικά οχήματα έως το 2025. Μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία παρουσίασε ένα σύστημα το οποίο και βαθμονόμησε ως επίπεδο 3,5. Κλείνοντας να πούμε πως από τη μεριά του ο Όμιλος VW εργάζεται επίσης σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης και έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι δουλεύει παράλληλα με την Argo AI και θα εισάγει συστήματα LiDAR σε μελλοντικά επαγγελματικά οχήματα.

Ετοιμάζεται για μεγάλη μπίζνα η Volkswagen.
-Μιλάει με την Huawei για να αγοράσει το τμήμα που φτιάχνει λογισμικά για αυτόνομα οχήματα!
-Πολλά δις ευρώ το deal σε περίπτωση που ολοκληρωθεί.
-Σιγή ιχθύος και από τις δύο εταιρείες που δεν βγάζουν τίποτα προς τα έξω.
-Το 2025 η Huawei έχει δηλώσει πως θα είναι έτοιμο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης 5ου επιπέδου.
Θα είναι αυτή μία κίνηση που αν πραγματοποιηθεί θα φέρει σε θέση ισχύος τη VW έναντι των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY