Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Daimler εχει ξεκινήσει τις δοκιμές αυτόνομων Mercedes S-Class.

Θετικοί οι Ευρωπαίοι για τα ηλεκτρικά

1.597 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

Μπορεί οι ΗΠΑ να βρίσκονται σε προχωρημένο τεχνολογικό επίπεδο σε σχέση με τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις χώρες της Ευρώπης, ωστόσο μία έρευνα δείχνει πως οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι πολύ πιο θετικοί σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα από τους Αμερικανούς.

Η έρευνα διεξήχθη από την OC & C Strategy Consultants και, σύμφωνα με το Reuters, δείχνει ότι εκτός από τους Ευρωπαίους, ακόμα πιο ανοιχτοί στην ιδέα των ηλεκτρικών οχημάτων είναι οι Κινέζοι, το 90% των οποίων θα εξέταζε ή θα αγόραζε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για την ίδια ερώτηση οι θετικές απαντήσει σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, κυμάνθηκε μεταξύ του 64% και 77%, ενώ περίπου το 50% από τους πολίτες των ΗΠΑ απάντησαν θετικά.
 
Επιπλέον, τουλάχιστον το 90% των κινέζων καταναλωτών δήλωσε ότι είναι θετικοί στην κοινή χρήση αυτοκινήτου (car sharing), τη στιγμή που η πλειονότητα των ερωτηθέντων από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν την ιδιοκτησία των οχημάτων τους.
 
Τα αποτελέσματα των απαντήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι παρόμοια ιστορία με αυτή αναφορικά με τα αυτόνομα οχήματα. Περίπου το ένα τρίτο των αμερικανών αποκάλυψε ότι δεν εμπιστεύονται τα αυτόνομα οχήματα, ενώ μόλις το 4% των ερωτηθέντων από την Κίνα απάντησε το ίδιο.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα, τα στοιχεία αυτά προήλθαν από δείγμα περίπου 2.000 ανθρώπων και πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Μαρτίου και Απριλίου 2019 μέσω ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως σε έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου νωρίτερα φέτος, το 71% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι φοβούνται να κινηθούν με ένα πλήρως αυτόνομο όχημα.

Mercedes
LEASING PICK UPS