Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα της νέας Supra σύμφωνα με διαρροές.

Tι ήθελε η Toyota από BMW

3.503 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2018)

O αρχιμηχανικός της Supra αποκάλυψε τον λόγο που η Τοyota επέλεξε να συνεργαστεί με την BMW στην ανάπτυξη της νέας Supra. Ποιος λέτε πώς ήταν;

Η πολυαναμενόμενη παρουσίαση της Τοyota Supra θα γίνει όπως όλα δείχνουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit τον Ιανουάριο και σιγά σιγά αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες πληροφορίες για το ιαπωνικό sports car.

Σε δηλώσεις του, ο αρχιμηχανικός της Τοyota, κ.Τetsuya Tada δήλωσε ότι ο λόγος που η μάρκα αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΒΜW ήταν το γεγονός ότι η φίρμα δεν κατασκευάζει πλέον 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες που αποτελούν παράδοση για το μοντέλο και είναι αυτό που θέλουν οι πελάτες κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με έρευνα της Τοyota.
 
Έτσι, η νέα Supra θα εξοπλίζεται από ένα 6κύλινδρο μοτέρ από την BMW, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στην Z4 με απόδοση 387 άλογα και 500 Νm στην έκδοση Μ40i και δίνει την δυνατότητα στο γερμανικό roadster να κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται επίσης το ίδιο δάπεδο και το ίδιο αυτόματο κιβώτιο, αν και η Τοyota έχει ανακοινώσει πως έχει κάνει κάποιες τροποποιήσεις.

Πληροφορίες γύρω από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί, έχει γίνει γνωστό πάντως πως η Supra θα εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, Brembo φρένα, 50:50 κατανομή βάρους και στιβαρό σασί.

Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να λανσαριστεί και μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου με την φροντίδα της Gazoo Racing.

Hyundai
OPEL