Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τι να ελέγξω πριν αγοράσω μεταχειρισμένο ηλεκτρικό;

1.832 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2024)
Τι να ελέγξω πριν αγοράσω μεταχειρισμένο ηλεκτρικό;
5 Φωτογραφίες »

Η κατάσταση της μπαταρίας είναι το Α και το Ω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Πρέπει να βεβαιωθείτε πως το σύστημα φόρτισης λειτουργεί σωστά.
Η μπαταρία έχει 8 χρόνια εγγύηση.
Χρειάζεται έλεγχος στον ηλεκτροκινητήρα και στα λοιπά μέρη του αυτοκινήτου.

Η κατάσταση της μπαταρίας είναι το Α και το Ω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το πιο σημαντικό που πρέπει να ελέγξετε είναι η κατάσταση της μπαταρίας, κάτι που μετράται με τον δείκτη State Of Health (SOH). Αυτός δείχνει πόσο τοις εκατό από την αρχική χωρητικότητα της μπαταρίας έχει παραμείνει, και κατά επέκταση πόσο έχει επηρεαστεί η αυτονομία του οχήματος. Για παράδειγμα, αν ο συγκεκριμένος δείκτης είναι στο 80%, αυτό σημαίνει πως και η εμβέλεια της μπαταρίας έχει μειωθεί αντίστοιχα στο 80%.
Στα συνεργεία που ανήκουν στο επίσημο δίκτυο της εκάστοτε εταιρείας μπορείτε να μετρήσετε την κατάσταση της «υγείας» της μπαταρίας του αυτοκινήτου που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ως μεταχειρισμένο.

Πρέπει να βεβαιωθείτε πως το σύστημα φόρτισης λειτουργεί σωστά

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να γίνει από διαφορετικές πηγές ενέργειας, όπως για παράδειγμα από μια οικιακή πρίζα (που απαιτεί και τον περισσότερο χρόνο), από επιτοίχιο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, αλλά και από ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος, που μάλιστα είναι και ο γρηγορότερος. Προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα και δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον, το ιδανικό είναι να ελέγξετε όλους τους διαθέσιμους τρόπους φόρτισης και να βεβαιωθείτε πως λειτουργούν σωστά.

Η μπαταρία έχει 8 χρόνια εγγύηση

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν εγγύηση 8 ετών για τη μπαταρία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους. Η συγκεκριμένη εγγύηση καλύπτει κατασκευαστικά ελαττώματα ή πτώση χωρητικότητας της μπαταρίας, με το όριο να είναι συνήθως το 75%.
Ο πωλητής του μεταχειρισμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα πρέπει να σας ενημερώσει αναλυτικά για την εγγύηση που απομένει, καθώς και για τους όρους αυτής.

Χρειάζεται έλεγχος στον ηλεκτροκινητήρα και στα λοιπά μέρη του αυτοκινήτου

Αν και οι ζημιές στους ηλεκτροκινητήρες σπανίζουν, καλό είναι να βεβαιωθείτε πως το μοτέρ λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εκτός αυτού, είναι απαραίτητος ο έλεγχος του αμαξώματος, του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης, των φρένων, και των υπόλοιπων εξαρτημάτων του οχήματος , όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα «κανονικά» αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ.

Σελίδα 2Η κατάσταση της μπαταρίας είναι το Α και το Ω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Σελίδα 3Πρέπει να βεβαιωθείτε πως το σύστημα φόρτισης λειτουργεί σωστά
Σελίδα 4Η μπαταρία έχει 8 χρόνια εγγύηση
Σελίδα 5Χρειάζεται έλεγχος στον ηλεκτροκινητήρα και στα λοιπά μέρη του αυτοκινήτου
FORD
OPEL