Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η κατάσταση της μπαταρίας είναι το Α και το Ω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

1.835 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2024)
Η κατάσταση της μπαταρίας είναι το Α και το Ω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης πιο εύκολα προσβάσιμη, αφού τα συγκεκριμένα μοντέλα χάνουν την αξία τους μετά από λίγα χρόνια και ως εκ τούτου γίνονται πιο προσιτά. Τι έλεγχος πρέπει να γίνει πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού, προκειμένου να είμαστε βέβαιοι πως το συγκεκριμένο όχημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις; Ας το δούμε αναλυτικά!


Το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα πιο ακριβό εξάρτημα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η μπαταρία του, η απόδοση της οποίας πέφτει με τον καιρό. ΄
Μπορούμε να πούμε πως η καλή κατάσταση της μπαταρίας σε ένα ηλεκτροκίνητο είναι το ίδιο σημαντική με την καλή κατάσταση του μοτέρ σε ένα «κανονικό» αυτοκίνητο, αφού επηρεάζει άμεσα την αυτονομία του μοντέλου. Αυτό μετράται με έναν δείκτη που ονομάζεται «State Of Health (SOH- Κατάσταση Υγείας)» και μετράται σε ποσοστιαίες μονάδες.
Για παράδειγμα, μια μπαταρία που έχει SOH 80%, σημαίνει πως μπορεί να αποθηκεύσει το 80% της χωρητικότητας που είχε την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία, επομένως η αυτονομία έχει φτάσει επίσης στο 80%. Για να έχουμε μια απτή εικόνα, αν το αυτοκίνητο μπορούσε να διανύσει 400 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, με SOH στο 80% θα μπορεί να διανύσει 320 χιλιόμετρα.

Ο έλεγχος του δείκτη SOH γίνεται σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της κατασκευάστριας εταιρείας, ή ακόμα και σε εξειδικευμένα συνεργεία που έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τις κατάλληλες γνώσεις.

Σελίδα 1Τι να ελέγξω πριν αγοράσω μεταχειρισμένο ηλεκτρικό;
Σελίδα 2Η κατάσταση της μπαταρίας είναι το Α και το Ω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Σελίδα 3Πρέπει να βεβαιωθείτε πως το σύστημα φόρτισης λειτουργεί σωστά
Σελίδα 4Η μπαταρία έχει 8 χρόνια εγγύηση
Σελίδα 5Χρειάζεται έλεγχος στον ηλεκτροκινητήρα και στα λοιπά μέρη του αυτοκινήτου
fiat
OPEL