Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η μπαταρία έχει 8 χρόνια εγγύηση

1.836 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2024)
Η μπαταρία έχει 8 χρόνια εγγύηση

Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών προσφέρει 8ετή εγγύηση για τη μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα του αυτοκινήτου. Η εγγύηση αφορά σε κάποιο ελάττωμα ή στην πτώση της χωρητικότητας  κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Το τελευταίο διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, αν και συνήθως είναι το 75%. Η κάλυψη της εγγύησης περιλαμβάνει αντικατάσταση της μπαταρίας ή των κελιών που παρουσιάζουν το πρόβλημα.


Επιστρέφοντας στο παράδειγμα των 400 αρχικών χιλιομέτρων αυτονομίας, βλέπουμε πως με χωρητικότητα 75%, που η εταιρεία θεωρεί –αν και οριακά- «καλή», το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, δηλαδή 100 λιγότερα από όσα μπορούσε αρχικά. Αν η μπαταρία είναι μικρότερη και προσέφερε 300 χιλιόμετρα αυτονομίας, με το «υγεία» 75% θα έχει εμβέλεια 225 χιλιόμετρα.

Πριν δώσετε τα χέρια και «κλείσετε» το μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να ενημερωθείτε αναλυτικά και με σαφήνεια σχετικά με τους όρους της εγγύησης που ίσχυαν όταν αγοράστηκε καινούργιο το αυτοκίνητο, καθώς και με το υπόλοιπο της εγγύησης που βρίσκεται σε ισχύ.

Σελίδα 1Τι να ελέγξω πριν αγοράσω μεταχειρισμένο ηλεκτρικό;
Σελίδα 2Η κατάσταση της μπαταρίας είναι το Α και το Ω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Σελίδα 3Πρέπει να βεβαιωθείτε πως το σύστημα φόρτισης λειτουργεί σωστά
Σελίδα 4Η μπαταρία έχει 8 χρόνια εγγύηση
Σελίδα 5Χρειάζεται έλεγχος στον ηλεκτροκινητήρα και στα λοιπά μέρη του αυτοκινήτου
FORD
OPEL