Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Αυτό που κάνει το Tiger ενδιαφέρον είναι το εξελιγμένο σύστημα κίνησης που συνδυάζει μακριά πόδια και τροχούς.

Tiger: Το μη επανδρωμένο όχημα της Hyundai

2.462 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2021)

Η Hyundai ξέφυγε από το φάσμα των συμβατικών αυτοκινήτων και προχώρησε στην παρουσίαση του «απόλυτου μη επανδρωμένου οχήματος», όπως η ίδια το ονομάζει. Αυτό είναι το Hyundai Tiger.


Με το όνομα Tiger να είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, το ιδιαίτερο αυτό όχημα αναπτύχθηκε από το New Horizons Studio της Hyundai και σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ωφέλιμα φορτία σε δύσκολες περιοχές. Το ρομποτικό όχημα μεταφοράς βασίζεται σε μία αρθρωτή πλατφόρμα, ενώ στο «σώμα» του διαθέτει ένα χώρο φόρτωσης. Έτσι η «τίγρης» της Hyundai μπορεί να μεταφέρει και να παραδόσει τα πάντα από προμήθειες έκτακτης ανάγκης σε πακέτα.
 
Αυτό που κάνει το Tiger ενδιαφέρον είναι το εξελιγμένο σύστημα κίνησης που συνδυάζει μακριά πόδια και τροχούς. Έτσι το όχημα έχει την ικανότητα να ξεπερνά τυχόν εμπόδια που μπορούν να βρεθούν στο δρόμο του, διατηρώντας παράλληλα το φορτίο πολύ πιο σταθερό σε σχέση με ένα τυπικό όχημα. Αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε στο παρελθόν στο concept Elevate της Hyundai που έκανε το ντεμπούτο του στην CES το 2019. Ωστόσο, το Tiger είναι ένα μικρό μη επανδρωμένο όχημα, ενώ το Elevate δεν ήταν.
 
Το Tiger διαθέτει οκτώ αισθητήρες υπερήχων 360 μοιρών, οκτώ κάμερες και σύνδεση με GPS και 4G. Υπάρχουν επίσης δύο πίνακες ραντάρ που διεισδύουν στο έδαφος για εξερεύνηση.
 
Η Hyundai δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είπε πως το Tiger μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικά σώματα για να γίνεται ακόμα πιο ικανό ανάλογα με την αποστολή παράδοσης που είναι να φέρει εις πέρας. Παράλληλα διαθέτει τετρακίνηση, κατευθυντικό έλεγχο και έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται με ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που μπορεί να το αφήσει σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Μιλώντας για το τελευταίο, η Hyundai είπε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξερευνήσει το φεγγάρι ή άλλους πλανήτες!

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS