Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Το 2024 η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Bentley

1.654 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2021)

O CEO της Bentley Adrian Hallmark δήλωσε πως η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Bentley θα χρησιμοποιήσει την νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα Artemis που αναπτύσσει η Αudi.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια που κάνει η Bentley για τον εξηλεκτρισμό της γκάμα της χάρη στην συνέντευξη που έδωσε ο CEO της εταιρείας Adrian Hallmark σε βρετανικό μέσο ενημέρωσης.


Ο Hallmark δήλωσε συγκεκριμένα πως τα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Bentley θα βασιστούν στο Project Αrtemis που αναπτύσσει η Audi. Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού και καινοτόμου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2024. Ο Hallmark τόνισε πως η Bentley θα συνεργάζεται πλέον στενά με την Audi και πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα λανσαριστεί το 2025 χρησιμοποιώντας μπαταρίες τελευταίας τεχνολογίες που θα είναι πιο αποδοτικές.

Ο CEO της Bentley αποκάλυψε πως η Bentley βάζει το λιθαράκι της στην ανάπτυξη της πλατφόρμας Artemis σημειώνοντας επίσης πως «Με την τωρινά μας μοντέλα, έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε τις πλατφόρμες του ομίλου γιατί ασχοληθήκαμε μαζί τους αφού είχαν κατασκευαστεί. Η διαφορά είναι πως τώρα αναπτύσσουμε μαζί την πλατφόρμα αυτή και θα την προσαρμόσουμε ανάλογα από την αρχή».

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley αναμένεται να είναι κάποιο crossover, χωρίς πάντως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.
 

Toyota
Skoda