Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To 2024 το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo

To 2024 το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo

2.305 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2022)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής της Alfa Romeo επιβεβαίωσε πως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας δε θα είναι η Tonale και θα κάνει ντεμπούτο το 2024!

Αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του ο CEO της Alfa

Από τη στιγμή που η Alfa Romeo μπήκε κάτω από την «ομπρέλα» της Stellantis οι επενδύσεις της αυξήθηκαν με σκοπό να έρθουν στις αγορές νέα μοντέλα, παράλληλα την εξηλεκτρισμό της μάρκας που αποτελεί βασικό μέρος του πλάνου που υλοποιεί η μάρκα. Το πρώτο μοντέλο που έκανε το ντεμπούτο του είναι η Tonale, προσφέροντας μεταξύ άλλων και Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο και πλέον η Alfa προχωράει στο επόμενο βήμα που είναι ο ερχομός του πρώτου ηλεκτρικού για να συνεχίσει στην πορεία τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Το 2024 το πρώτο ηλεκτρικό

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato στο Automotive News Europe το επόμενο μοντέλο που θα παρουσιάσει η εταιρεία του θα είναι ένα νέο SUV, που πιθανότατα θα ονομάζεται Brennero. Το εν λόγω μοντέλο θα ντεμπουτάρει το 2024 και θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας, αν και θα υπάρχουν ταυτόχρονα εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το 2025, ενώ από την ίδια χρονιά όλα τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάζονται θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ένα μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2030

Η Alfa Romeo θέλει να παρουσιάζει τουλάχιστον ένα μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2030, είτε πρόκειται για καινούργιο μοντέλο είτε για κάποια ανανέωση τρέχοντος αυτοκινήτου. Κλείνοντας να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο Imparato εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία του κάποια στιγμή να κατασκευάσει και ένα νέο σπορ αυτοκίνητο, την ίδια ώρα που εξετάζει και μία πιο ισχυρή Quadrifoglio έκδοση για την Tonale. 

Αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του ο CEO της Alfa
-Το 2024 καταφτάνει το πρώτο ηλεκτρικό.
-Θα είναι SUV κάτω από την Tonale.
-Θα προσφερθεί και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
-Πιθανότατα θα πρόκειται για την Brennero.
Θα μπορέσει η Alfa να κάνει το ίδιο θελκτικά τα ηλεκτρικά της μοντέλα με αυτά που εξοπλίζονται από κινητήρες εσωτερικής καύσης;

Autotriti.gr
Hyundai