Το Audi RS6 Avant GT ήρθε με 630 άλογα για να κάνει πάταγο!
13 Φωτογραφίες »

Το Audi RS6 Avant GT ήρθε με 630 άλογα για να κάνει πάταγο!

4.071 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2024)

- Εμπνευσμένο από το concept RS6 GTO με ανθρακονημάτινα εξαρτήματα.
- Σπορ ατμόσφαιρα στην καμπίνα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά.
- Twin-turbo V8 μοτέρ για 630 άλογα και 0-100 σε 3,3 δλ..
- Μόνο 660 μοντέλα θα κατασκευάσει η Audi.

Κάτι περισσότερο από ένα RS6 Avant

Το Audi RS6 Avant GT έκανε το ντεμπούτο του όντας κάτι περισσότερο από ένα βάγκον. Το νέο «καυτό» μοντέλο της γερμανικής μάρκας ήρθε με αναβαθμισμένο κινητήρα και 630 άλογα, πολλά εξαρτήματα από ίνες άνθρακα, αλλά και εξωτερική εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακριά!

Εμπνευσμένο από το concept RS6 GTO με ανθρακονημάτινα εξαρτήματα

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, αν αυτό σαν φαίνεται οικείο, συμβαίνει καθώς το βάγκον αντλεί έμπνευση από το concept RS6 GTO του 2020. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από δώδεκα μαθητευόμενους και εμπνεύστηκε από το αγωνιστικό αυτοκίνητο Audi 90 quattro IMSA GTO του 1989. Ως εκ τούτου, το Audi RS6 Avant GT έχει λάβει μαύρη μάσκα και προφυλακτήρα μπροστά, με μία κόκκινη ρίγα να περνάει πάνω από τον αεροδυναμικό διαχύτη. Το καπό είναι καμωμένο από ίνες άνθρακα και φέρει μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες. Τα μπροστινά φτερά είναι επίσης κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και διαθέτουν αεραγωγούς που σύμφωνα με την Audi μειώνουν την πίεση του αέρα στους θόλους, ενώ βελτιώνουν την ψύξη των φρένων. Στο πίσω μέρος το βάγκον είναι εξοπλισμένο με μια αεροτομή εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και έναν τεράστιο διαχύτη με κάθετο ανακλαστήρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μηχανικοί της Audi αφαίρεσαν τις ράγες της οροφής για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η σπορ σιλουέτα, ενώ εγκατέστησαν καθρέφτες από ανθρακονήματα. Οι τροχοί του Audi RS6 Avant GT είναι 22 ιντσών.

Σπορ ατμόσφαιρα στην καμπίνα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά

Στην καμπίνα, το βασικό χρώμα είναι το μαύρο, αλλά συνδυάζεται με κόκκινες πινελιές για να δημιουργείται αντίθεση. Στα μπάκετ καθίσματα παρατηρούμε πως τα κεντρικά τμήματα έχουν μοτίβο κηρήθρας, ενώ το λογότυπο «RS6 GT» φιγουράρει επίσης σε διάφορα σημεία της καμπίνας για να μας υπενθυμίζει πως δεν πρόκειται για ένα κοινό αυτοκίνητο. Κόκκινη απόχρωση έχουν επίσης και οι ζώνες ασφαλείας, ενώ το μοντέλο διαθέτει ειδικά πατάκια και ξεχωριστή αρίθμηση στην κεντρική κονσόλα, μιας και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Twin-turbo V8 μοτέρ για 630 άλογα και 0-100 σε 3,3 δλ.

Στο μέτωπο των επιδόσεων, το Audi RS6 Avant GT έχει έναν twin-turbo V8 4,0 λίτρων που αποδίδει 630 ίππους και 850 Nm ροπής. Δηλαδή, 30 περισσότερα άλογα από το τυπικό μοντέλο και 50 Nm ροπής επιπλέον. Ο κινητήρας συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο Tiptronic οκτώ σχέσεων, την ώρα που η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro της Audi. Όσον αφορά τους χρόνους, το Audi RS6 Avant GT απαιτεί μόλις 3,3 δευτερόλεπτα για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ το 0-200 χλμ./ώρα γίνεται σε 11,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 305 χλμ./ώρα!!!

Συνέχεια του άρθρου >>>
TO ISXYROTERO PICK UP
moto