Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Dacia και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.
2 Φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Dacia και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Το C-Neo θα αποτελέσει τη νέα πρόταση της Dacia στα οικογενειακά

9.535 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2024)

- Στις αγορές μετά το 2026.
- Με το C-Neo η Dacia στοχεύει στην κατηγορία των οικογενειακών.
- Κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα σχέδια του μοντέλου.
- Με κινητήρες βενζίνης και υβριδική επιλογή.

Στις αγορές μετά το 2026

Η Dacia ετοιμάζει ένα νέο hatchback με σκοπό να πάρει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από το κομμάτι της αγοραστικής πίτας των οικογενειακών μοντέλων. Το νέο αυτοκίνητο εξελίσσεται υπό την κωδική ονομασία C-Neo και οι πρώτες ανεπίσημες εικόνες που μαρτυρούν τη σχεδίασή του κυκλοφόρησαν. Σε ότι αφορά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου, αυτή υπολογίζεται στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας και πιο συγκεκριμένα από το 2026 και έπειτα.

Στοχεύει στην κατηγορία των οικογενειακών η Dacia

Η Dacia ετοιμάζει τη νέα γενιά του Duster, που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, ενώ μετά, στο 2025 θα δούμε και το μεγαλύτερο Bigster. Ωστόσο, η ρουμανική φίρμα εκτός από τα δύο SUV έχει αποφασίσει να εισάγει και ένα νέο οικογενειακό hatchback, στοχεύοντας να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Skoda Octavia και το Volkswagen Golf. Το αυτοκίνητο αυτό είναι γνωστό εσωτερικά ως Dacia C-Neo και όταν θα εισαχθεί στην γκάμα της θα τοποθετηθεί δίπλα ή λίγο πιο πάνω από το επταθέσιο, Jogger, έχοντας όμως δύο σειρές καθισμάτων.

Κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα σχέδια του μοντέλου

Το Dacia C-Neo θα είναι ένα hatchback, αλλά σχεδιαστικά πιο κοντά στο στυλ της Skoda Octavia. Επί του παρόντος δεν έχουν κυκλοφορήσει εικόνες του, αλλά οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της ιστοσελίδας autoexpress δημοσίευσαν τα δικά τους σχέδια για το πως θα μπορούσε να φαίνεται το μοντέλο παραγωγής του C-Neo. Παρατηρούμε πως του έχουν δώσει την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της Dacia, με τη νέα μάσκα και τα νέα φώτα, θυμίζοντας κάτι από το Bigster concept. Εκτός από το hatchback, η Dacia θα μπορούσε στη συνέχεια να παρουσιάσει και μία βάγκον έκδοση του μοντέλου για να καλύψει και τους ευρωπαίους αγοραστές που θα θελήσουν να αποκτήσουν μία πιο πρακτική έκδοση του C-Neo.

Με κινητήρες βενζίνης και υβριδική επιλογή

Από κει και πέρα, το νέο Dacia C-Neo (ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί το μοντέλο παραγωγής), θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Ομίλου Renault, CMF-B. Η φημολογία αναφέρει πως στη βάση των μηχανικών συνόλων θα βρίσκεται ένας τούρμπο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρου, αλλά θα προσφέρεται επίσης με βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων απόδοσης 130 ίππων και ενισχυμένο με ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt. Δεν αποκλείεται στην κορυφή της γκάμας να υπάρχει η επιλογή του υβριδικού μοντέλου, που θα είναι εξοπλισμένο με το ίδιο σύνολο που «φοράει» το Jogger, το πρώτο υβριδικό της Dacia με ισχύ 140 ίππων.      

Mercedes
OPEL