Το Hyundai Ioniq 5 N έγραψε ιστορία στην ανάβαση του Pikes Peak

1.017 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2024)
Το Hyundai Ioniq 5 N έγραψε ιστορία στην ανάβαση του Pikes Peak
4 Φωτογραφίες »

- Η Hyundai έσπασε το ρεκόρ στην κατηγορία ηλεκτρικών τροποποιημένων SUV/Crossover
- Ταχύτερος ο Dani Sordo με χρόνο 9.30:852
- Αφοσιωμένη στην ηλεκτροκίνηση η Hyundai

Η Hyundai έσπασε το ρεκόρ στην κατηγορία ηλεκτρικών τροποποιημένων SUV/Crossover

Η Hyundai έγραψε ιστορία, αφού κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ για την πιο γρήγορη ανάβαση στο Pikes Peak στην κατηγορία των ηλεκτρικών τροποποιημένων SUV/Crossover. Το ρεκόρ αυτό το κατάφερε, με οδηγούς τους Dani Sordo, Randy Pobst και Ron Zaras.

Ταχύτερος ο Dani Sordo με χρόνο 9.30:852

Οι Κορεάτες έτρεξαν με τρία Ioniq 5 N, δύο εκ των οποίων ήταν με προδιαγραφές Time Attack και το άλλο βρισκόταν σε έκδοση παραγωγής. Το ένα Ioniq 5 N Time Attack τερμάτισε τον αγώνα σε 09:30.852 και κέρδισε την κατηγορία επίδειξης με οδηγό τον Dani Sordo. Το δεύτερο αυτοκίνητο με οδηγό τον Randy Pobst, τερμάτισε τον αγώνα σε 09:55.551. Εκτός από μικρές ρυθμίσεις λογισμικού για την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα, τα δύο αυτοκίνητα είχαν ορισμένες αλλαγές όπως νέα αμορτισέρ, αγωνιστικά φρένα και ελαστικά slick. Το μοντέλο παραγωγής οδηγήθηκε από τον Ron Zaras και τερμάτισε με χρόνο 10:49.267, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του μοντέλου.

Αφοσιωμένη στην ηλεκτροκίνηση η Hyundai

Η εξαιρετική πορεία του Ioniq 5 N στο Pikes Peak υπογραμμίζει την αφοσίωση της Hyundai N στην ηλεκτροκίνηση. Η Hyundai N δεσμεύεται να διευρύνει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών υψηλών επιδόσεων, όχι μόνο με το Ioniq 5 N παραγωγής, αλλά και με εκδόσεις, όπως το Ioniq 5 N eN1 Cup Car και το Ioniq 5 N Time Attack Spec.

home pro
ALFA ROMEO