Τιμές με Leasing

GP Αυστρίας: Verstappen και Norris έδωσαν τη νίκη στον Russell!

 Σχολιάστε 
1.613 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2024)
GP Αυστρίας: Verstappen και Norris έδωσαν τη νίκη στον Russell!
2 Φωτογραφίες »

- 1η νίκη για τον Russell από το 2022
- Συγκρούστηκαν Verstappen και Norris, ο ένας κατηγορεί τον άλλον
- Δεν προλάβαινε τον Russell ο Piastri, καλό αποτέλεσμα για την Haas

1η νίκη για τον Russell από το 2022

Για καιρό θα θυμούνται αυτόν τον αγώνα ο Verstappen, ο Norris και ο Russell, αφού οι δύο πρώτοι κατάφεραν να συγκρουστούν μεταξύ τους λίγο πριν το τέλος και να κάνουν δώρο τη νίκη στον Russell. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του νεαρού Βρετανού μετά το Σάο Πάολο το 2022 και η πρώτη νίκη της Mercedes μετά από 33 αγώνες.

Συγκρούστηκαν Verstappen και Norris, ο ένας κατηγορεί τον άλλον

Ο Verstappen είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα αλλά ένα λάθος στο τελευταίο pit stop, έφερε τον Lando Norris ακριβώς από πίσω του, με τον πιλότο της McLaren να επιχειρεί ξανά και ξανά να τον προσπεράσει χωρίς όμως επιτυχία. Οι δύο πιλότοι δεν ήταν ήρεμοι, με τον μεν Verstappen να σχολιάζει αρνητικά τις προσπάθειες του Norris και ο δε Norris να διαμαρτύρεται στον ασύρμανο για το πως αμύνεται ο Oλλανδός. Και ενώ φαινόταν πως η μάχη θα έληγε με τον Verstappen νικητή, ο Norris, ίσως στην τελευταία του προσπάθεια, προσπάθησε να τον προσπεράσει στο τέλος της 1ης μεγάλης ευθείας από την εξωτερική, ο Verstappen τον στρίμωξε, με αποτέλεσμα τα μονοθέσια να συγκρουστούν. Και οι δύο οδηγοί αναγκάστηκαν να επισκεφτούν τα pits λόγω κλαταρισμένου ελαστικού, με τον Norris τελικά να εγκαταλείπει.


H τελική κατάταξη.
2 Φωτογραφίες »

H τελική κατάταξη.

Δεν προλάβαινε τον Russell ο Piastri, καλό αποτέλεσμα για την Haas

O Russell ήταν εκεί για να πάρει την πρωτιά, μπροστά από τον Piastri που πλησίαζε γρήγορα και τον Sainz. Ο Hamilton βρισκόταν αρκετά πιο πίσω αλλά τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Verstappen που στο μεταξύ, έχασε και τον έξτρα πόντο του γρηγορότερου γύρου από τον Alonso. O Hulkenberg πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα με την 6η θέση που πήρε, μπροστά από τον Perez και την δεύτερη Haas του Magnussen. Ένατος ήταν ο Ricciardo και την δεκάδα έκλεισε ο Gasly.

Ο επόμενος αγώνας

O επόμενος αγώνας θα γίνει στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας στις 5-7 Ιουλίου.

LINGLONG PAGOSMIOS PAIKTHS
Hyundai