Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Enyaq iV αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda.

Το Skoda Enyaq iV και σε κουπέ έκδοση

4.239 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2020)

Μεγάλα είναι τα σχέδια που κάνει για το Enyaq iV η Skoda, καθώς η τσεχική μάρκα επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα πως σκοπεύει να φέρει στις αγορές μία ευρεία γκάμα εκδόσεων, μεταξύ των οποίων και μία κουπέ.


Για όποιον δεν γνωρίζει, το Enyaq iV αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και αναμένεται να προσφερθεί σε αρκετές εκδόσεις με διαφορετικά πακέτα μπαταριών, ισχύος και αυτονομίας.
 
Ωστόσο, όπως επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Skoda, Alain Favey στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και νέες εκδόσεις του Enyaq iV. Μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Favey είπε: «Πιστεύουμε ότι το Enyaq είναι το σωστό βήμα και θα υπάρξει μια σειρά από νέες εκδόσεις που θα επεκταθούν όλα αυτά τα χρόνια».
 
Μία από τις νέες εκδόσεις του Enyaq iV θα είναι και ένα κουπέ μοντέλο, τα πρωτότυπα του οποίου έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους πραγματοποιώντας δοκιμές εξέλιξης. Αν και είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να βγει κάποιο συμπέρασμα για το σχεδιασμό του, το Enyaq iV κουπέ διατηρεί πανομοιότυπο μπροστινό μέρος με το Enyaq iV, με τις αλλαγές να επικεντρώνονται από την μεσαία κολόνα χάρη βεβαίως του κουπέ χαρακτήρα του.
 
Το επερχόμενο Enyaq iV κουπέ, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, θα χρησιμοποιεί τα ίδια συστήματα κίνησης με το κανονικό Enyaq. Αυτό σημαίνει πως θα προσφερθεί με έναν η δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την ισχύ του να ξεκινά από τους 148 ίππους και να φτάνει έως και τους 306 στην έκδοση vRS. Η αυτονομία θα ξεκινά από τα 340 χιλιόμετρα και θα μπορεί να φτάσει έως και τα 510 χιλιόμετρα, ανάλογα βέβαια με το πακέτο μπαταρίας ιόντων λιθίου.
 
Αναφορικά με το εσωτερικό, το κουπέ ηλεκτρικό SUV θα ακολουθήσει σε εμφάνιση, αλλά και εξοπλισμό το παρουσιασμένο Enyaq iV. Τέλος να σημειώσουμε πως το νέο Skoda Enyaq iV κουπέ αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές εντός του 2021.

fiat
OPEL