Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το I.D. R έχει ισχύ 680 ίππων.

Το VW ID.R συνέτριψε το ρεκόρ ηλεκτρικών στο Ring (+vid)

1.916 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2019)

To ID.R άφησε στην δεύτερη θέση το EP9 της Νio και είναι πλέον το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει βρεθεί στο Ring.

To ρεκόρ για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην πίστα του Nurburgring κατέρριψε το Volkswagen ID.R, δίνοντας συνέχεια στην νίκη που πήρε στο Pikes Peak πριν λίγους μήνες.

Συγκεκριμένα, με χρόνο 6:05.336 λεπτά, το ID.R συνέτριψε τον χρόνο που είχε κάνει πέρυσι το ΕP9 υπερ-αυτοκίνητο της κινεζικής start-up εταιρείας (με 6:45.900) με το όνομα Νio. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο Romain Dumas, δύο φορές πρωταθλητής του 24ωρου αγώνα του Le Mans. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε πως το Νio ΕP9 είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί και στους δημόσιους δρόμους, σε αντίθεση με το ID.R που δεν είναι road-legal και μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα μόνο σε πίστες.
 


Ο χρόνος που πέτυχε το υπερ-αυτοκίνητο της VW, εκτός από το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έχει βρεθεί στο Ring, γίνεται αυτόματα και το δεύτερο πιο γρήγορο αυτοκίνητο στην γενική κατάταξη, πίσω μόνο από την Porsche 919 Evo.

Το I.D. R έχει ισχύ 680 ίππων χάρη σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που είναι τοποθετημένα ένα σε κάθε άξονα και συνεργάζονται με δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου που είναι εγκατεστημένες δεξιά και αριστερά της καμπίνας του οδηγού. Σε ότι αφορά το βάρος του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη φίρμα ανέρχεται σε λιγότερο από 1.100 κιλά. Το όχημα θα είναι σε θέση να παράγει το 20% της ενέργειας που χρειάζεται μέσω ενός συστήματος ανάκτησης ενέργειας που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, ενώ, ειδικά για την μεγάλη ευθεία του Ring, εξοπλίστηκε με σύστημα DRS ώστε να μειωθούν αρκετά οι αεροδυναμικές αντιστάσεις.
 

Mercedes
Autotriti.gr