Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το WayRay Holograktor πηγαίνει και τηλεκατευθυνόμενα
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το WayRay Holograktor πηγαίνει και τηλεκατευθυνόμενα

2.138 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2021)

Το WayRay Holograktor είναι ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο έχει τη δυνατότητα να οδηγηθεί τόσο με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά και εξ αποστάσεως μέσω τηλεχειρισμού!!!

Το αυτοκίνητο του «μετασύμπαντος»

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ως το αυτοκίνητο του «μετασύμπαντος» χαρακτηρίζεται το Holograktor από την WayRay, μία ελβετική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας αυτοκινήτων και πλέον προχώρησε στη δημιουργία του δικού της μοντέλου. Μάλιστα το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως το WayRay Holograktor έχει τη δυνατότητα να κινηθεί-οδηγηθεί τόσο με τον συμβατικό τρόπο, όσο και εξ αποστάσεως!
 

Ηλεκτρικό πεντάθυρο hatchback

Κάνοντας την αρχή από το εξωτερικό μέρος, το Holograktor είναι ένα πεντάθυρο hatchback που αντλεί τον σχεδιασμό του από τον κονστρουκτιβισμό, το καλλιτεχνικό ρεύμα που κυριάρχησε στη Ρωσία μεταξύ του 1913-1930. Αν ψάχνετε το λόγο αυτός είναι ο CEO της WayRay, Vitaly Ponomarev και ο σχεδιαστής Sasha Selipanov, αμφότεροι με καταγωγή από τη Ρωσία. Το μοντέλο πατάει σε ζάντες 22 ιντσών, με τις μπροστά πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω και τις πίσω ανάποδα από την φορά που έχουμε συνηθίσει.
 

Οδηγείται και τηλεκατευθυνόμενα

Χάρη στο άνοιγμα των θυρών η εταιρεία λέει πως γίνεται πιο εύκολη η είσοδος των επιβατών στο 2+1 εσωτερικό. Εκεί δεσπόζουν οι ολογραφικές οθόνες Deep Reality και τα χειριστήρια joystick για παιχνίδια ή αλληλεπίδραση με την τεχνολογία. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως χάρη σε μία σειρά από χαρακτηριστικά όπως κάμερες, ραντάρ, σύστημα χαρτογράφησης, αισθητήρες, συμβατότητα 5G και δορυφορικό διαδίκτυο, το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί εξ αποστάσεως από καταρτισμένο οδηγό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για κάθε επιχείρηση μεταφοράς, όπως για παράδειγμα η Uber. Σύμφωνα με την WayRay, αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους επιβάτες να ξεκουράζονται κατά το ταξίδι χωρίς να βασίζονται σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης που δεν έχουν εξελιχθεί αλλά σε άνθρωπο που θα οδηγεί εκείνος το αυτοκίνητο αλλά απομακρυσμένα! Σε αυτή τη λειτουργία το τιμόνι «κρύβεται» σε μια αυλάκωση στο ταμπλό.   
 

Αυτονομία για 599 χλμ.

To Holograktor είναι αμιγώς ηλεκτρικό με την εταιρεία να ισχυρίζεται αυτονομία 599 χιλιομέτρων, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και τελική 200 χλμ./ώρα.
 

Επένδυσαν στην WayRay οι Porsche και Hyundai

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν, μεταξύ των εταιρειών που πραγματοποίησαν πρώτες επενδύσεις στην WayRay είναι η Porsche, η Hyundai και η Alibaba, ενώ τα ολογραφικά συστήματα της WayRay που διαθέτει το Holograktor ενσωματώθηκαν από πρωτότυπα αυτοκίνητα όπως το Rinspeed Oasis του 2016 και το Pininfarina Teorema του 2021.

Το αυτοκίνητο του «μετασύμπαντος»!
-Το WayRay Holograktor οδηγείται και παραδοσιακά και εξ αποστάσεως!
-Αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία για 599 χλμ.
-2+1 θέσεις με οθόνες, τιμόνι και joysticks.
-Κατάλληλο για εταιρείες μεταφοράς τύπου Uber λέει η ελβετική φίρμα που το δημιούργησε.
Θα το δούμε σύντομα στην πράξη ή απέχουμε ακόμα για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
OPEL