Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το ηλεκτρικό Nissan GT-R θα έρθει με μπαταρίες στερεάς κατάστασης

2.865 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2024)
Το concept Hyper Force της Nissan.
2 Φωτογραφίες »

Το concept Hyper Force της Nissan.

- Καλύτερες σε αυτονομία και χρόνο φόρτισης από τις λιθίου.
- «Τα σπορ αυτοκίνητα θα επωφεληθούν σημαντικά», είπε επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων της Nissan.
- Το concept Hyper Force έχει «δείξει» το επόμενο ηλεκτρικό GT-R.

Θα έχει φτάσει έως το 2028

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης είναι η επόμενη μεγάλη κίνηση που ετοιμάζει η Nissan στην πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της και το ηλεκτρικό GT-R αναμένεται να είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία μπαταριών περί το 2028. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στέλεχος της μάρκας, τα μοντέλα που θα ωφεληθούν περισσότερο από τις μπαταρίες αυτές θα είναι τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα.

Καλύτερες σε αυτονομία και χρόνο φόρτισης από τις λιθίου

Η εταιρεία αναπτύσσει επί του παρόντος μια νέα πιλοτική γραμμή για μπαταρίες στερεάς κατάστασης στις εγκαταστάσεις της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και στόχος της είναι να λανσάρει στις αγορές ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία έως το 2028. Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης σε σχέση με τις υπάρχουσες λιθίου θα είναι καλύτερες, προσφέροντας αφενός μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης, αφετέρου ταχύτερη φόρτιση.

Τα σπορ αυτοκίνητα θα επωφεληθούν σημαντικά

Τα χαρακτηριστικά αυτά θα είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που σύμφωνα με τον Ivan Espinosa, παγκόσμιο αντιπρόεδρο σχεδιασμού προϊόντων της Nissan, θα φέρουν μεταξύ άλλων, τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης στα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε δηλώσεις του για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης στη βρετανική ιστοσελίδα Αutocar ο Espinosa ανέφερε: «Μπορείς να φανταστείς πολλά πράγματα, γιατί μπορείς να συσκευάσεις τόση ενέργεια στο μισό χώρο. Έτσι μπορείς εύκολα να τις εφαρμόσεις σε πράγματα όπως τα σπορ αυτοκίνητα». Από κει και πέρα, ο Espinosa είπε ότι δεν είναι έτοιμος να μιλήσει για το κόστος, αλλά αναγνώρισε ότι αρχικά, το κόστος μπορεί να είναι υψηλό. Σημείωσε όμως πως όσο η τεχνολογία ωριμάζει, το κόστος θα μειωθεί.

Το concept Hyper Force έχει «δείξει» το ηλεκτρικό GT-R

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης είναι πιθανό να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην έκδοση παραγωγής του concept Hyper Force της Nissan, του ριζοσπαστικού ηλεκτρικού διαδόχου του Nissan GT-R. Μάλιστα, όπως υπαινίχθηκε ο Espinosa το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα ήταν ίσως η τέλεια ευκαιρία για να λανσάρει τις νέες μπαταρίες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως τα σπορ αυτοκίνητα θα είναι και τα μοναδικά που θα επωφεληθούν. Οι μπαταρίες θα είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμες στα μικρά αυτοκίνητα, ενώ θα μπορούσαν να εξοπλίσουν και μεγάλα SUV προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το χώρο της καμπίνας.

Autotriti.gr
SEAT XENOIASTOI