Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο Jeep Wagoneer S «λιώνει» σε extreme δοκιμές στο ψύχος!

 Σχολιάστε 
2.905 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2024)
Το νέο Jeep Wagoneer S «λιώνει» σε extreme δοκιμές στο ψύχος!
6 Φωτογραφίες »

- Extreme δοκιμές στη Νέα Ζηλανδία για το ηλεκτρικό Wagoneer S.
- Με 600 άλογα και αυτονομία πάνω από 482 χλμ.
- Έως και τέσσερις οθόνες στην καμπίνα.
- Πρώτα στις ΗΠΑ, μετά στις άλλες αγορές.

Extreme δοκιμές στη Νέα Ζηλανδία για το ηλεκτρικό Wagoneer S

Μπορεί η Jeep να αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Wagoneer S το περασμένο Μάιο, αλλά οι μηχανικοί συνεχίζουν τις δοκιμές προκειμένου να ρυθμίσουν τις τελικές λεπτομέρειες πριν τις πρώτες παραδόσεις του νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Στο πλαίσιο αυτό, οι άνθρωποι της Jeep βρέθηκαν στη Νέα Ζηλανδία, αφού σκοπός τους ήταν να δοκιμάσουν το μοντέλο σε θερμοκρασίες ψύχους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Jeep, Antonio Filosa, ο χειρισμός και οι επιδόσεις του Wagoneer S τελειοποιούνται στις παγωμένες και χιονισμένες συνθήκες της Νέας Ζηλανδίας. Ο Filosa σημειώνει ότι το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain περιλαμβάνει λειτουργία Snow και η δοκιμή του νέου μοντέλου σε συνθήκες όπως αυτή θα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι θα έχει καλή απόδοση όταν κινείται σε ανάλογες συνθήκες σε κάθε μέρος του κόσμου.

Με 600 άλογα και αυτονομία πάνω από 482 χλμ.

Θυμίζουμε πως το Wagoneer S εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας 600 ίππους και 837 Nm ροπής. Η ισχύς αποστέλλεται και στους τέσσερις τροχούς, ωστόσο η μάρκα σημειώνει πως χάρη στο Selec-Terrain οι μπροστινοί τροχοί μπορούν να αποσυνδεθούν όταν το αμάξι ταξιδεύει σε αυτοκινητόδρομο για να διευρύνει την αυτονομία. Το Wagoneer S χρησιμοποιεί ένα πακέτο μπαταρίας 100,5 kWh που η Jeep λέει ότι θα παρέχει αυτονομία πάνω από 482 χιλιόμετρα. Η μάρκα σημειώνει πως η μπαταρία φορτίζει με 400 βολτ και με γρήγορο φορτιστή DC απαιτεί 23 λεπτά για να γεμίσει από το 20% έως 80%. Αν και το Wagoneer S ζυγίζει 2.570 κιλά, είναι σε θέση να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Έως και τέσσερις οθόνες στην καμπίνα

Στο εσωτερικό, το ταμπλό του Jeep Wagoneer S θα ενσωματώνει  έως και τέσσερις διαφορετικές οθόνες. Μία θα έχει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων (12,3 ίντσες), αυτή για το infotainment Uconnect 5 (12,3 ιντσών) διαιρείται σε δύο τμήματα, ενώ υπάρχει και μία τρίτη οθόνη μπροστά από τη θέση του συνοδηγού (10,25 ιντσών). Οι τρεις αυτές οθόνες έχουν συνολική διαγώνιο 45 ιντσών! Τέλος, η τέταρτη οθόνη δεσπόζει κάτω από αυτή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και όπως φαίνεται χρησιμεύει για τις ρυθμίσεις του κλιματισμού.

Πρώτα στις ΗΠΑ, μετά στις άλλες αγορές

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως το νέο Jeep Wagoneer S θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ενώ αργότερα θα προσφερθεί σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Το κόστος του στις ΗΠΑ ξεκινά από 71.995 δολάρια (περίπου 66.600 ευρώ).

AutoΤριτη
Autotriti.gr