Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Το νέο Volkswagen ID.UNYX «πιάνει» κουβέντα με τους επιβάτες!

 Σχολιάστε 
6.252 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2024)
Το νέο Volkswagen ID.UNYX «πιάνει» κουβέντα με τους επιβάτες!
17 Φωτογραφίες »

- Το «CUPRA Tavascan» της VW για την Κίνα.
- Με χρυσά χαρακτηριστικά και σπορτίφ σχεδίαση.
- Με avatar τεχνητής νοημοσύνης το infotainment που συνομιλεί με τους επιβάτες.
- Ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ έως 340 άλογα.

Το «CUPRA Tavascan» της VW για την Κίνα

Την επίσημη πρεμιέρα του νέου της ηλεκτρικού με την ονομασία ID.UNYX πραγματοποίησε η Volkswagen μετά τις πρώτες εικόνες που είχαν κάνει την εμφάνισή τους πριν από λίγους μήνες. Το νέο coupe SUV της γερμανικής μάρκας αν και μοιράζεται μεγάλο μέρος της εξωτερικής του εμφάνισης με το CUPRA Tavascan  αφορά την αγορά της Κίνας, όπου θα προσφερθεί με έως 340 άλογα και ένα σύστημα infotainment που περιλαμβάνει ένα διαδραστικό τρισδιάστατο avatar βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Με χρυσά χαρακτηριστικά και σπορτίφ σχεδίαση

Εξωτερικά, οι σχεδιαστές έδωσαν στο ID.UNYX δυναμική σχεδίαση με χρυσά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το σήμα της εταιρείας αλλά και τα γράμματα στο πίσω μέρος του μοντέλου. Τα εντυπωσιακά στοιχεία στο μπροστινό μέρος είναι η φωτεινή υπογραφή των προβολέων LED matrix, συμπεριλαμβανομένης της οριζόντιας λωρίδας LED, αλλά ο προφυλακτήρας με τους τεράστιους αεραγωγούς. Το πίσω μέρος είναι σχεδιασμένο με σπορ κουπέ καταβολές και διαθέτει LED φώτα με 3D δομή συν φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα.

Με avatar τεχνητής νοημοσύνης το infotainment

Τα χρυσά χαρακτηριστικά που είδαμε στο εξωτερικό, περνούν και στην καμπίνα, κάνοντας την εμφάνισή τους μεταξύ άλλων στο τιμόνι, το ταμπλό, στα πάνελ των θυρών και στην κεντρική κονσόλα. Το εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο της καμπίνας είναι το σύστημα infotainment που διαθέτει. Εκτός από τις λειτουργίες που όλοι γνωρίζουμε, το infotainment του ID.UNYX διαθέτει ένα διαδραστικό τρισδιάστατο avatar βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Το avatar αυτό αφού προσαρμοστεί σύμφωνα με τα θέλω του οδηγού στη συνέχεια θα συγχρονιστεί με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος και θα μιλήσει ακόμη και με ανθρώπινη φωνή. Η Volkswagen λέει ότι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη το avatar μπορεί ακόμα και να συνομιλήσει με τον οδηγό, ξεφεύγοντας έτσι από το φάσμα των απλών φωνητικών εντολών που υπάρχουν σε άλλα αυτοκίνητα.

Ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ έως 340 άλογα

Η βασική έκδοση του ID.UNYX τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων στον πίσω άξονα και συνοδεύεται από μπαταρία 77 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 621 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κινέζικο κύκλο δοκιμών (CLTC). Κορυφαία έκδοση θα είναι η τετρακίνητη, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ισχύ 340 αλόγων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
RANGER MS RT