ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την ΕΛ.ΑΣ το 2021

3.503 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2021)

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως το 2021 θα διατεθούν 23 εκατομμύρια ευρώ για τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά νέου μηχανοκίνητου επιχειρησιακού εξοπλισμού έχει στην σκαριά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το 2021, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Τσουβάλας κατά την διαδικτυακή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για τις συναθροίσεις.

Το υπουργείο θέλει να διαθέσει τα χρήματα αυτά για να αγοραστούν μεταξύ άλλων:

 • 40-80 περιπολικά με ειδικά διαμορφωμένο ειδικό κλωβό για μεταφορά κρατουμένων και προσαχθέντων με κορωνοϊό, ή άλλα λοιμώδη νοσήματα ή υπόνοια ότι πάσχουν από κάποιο νόσημα,
• 4 ασθενοφόρα για την ΕΛ.ΑΣ
• 5 θωρακισμένα οχήματα
• 4 ειδικά επιχειρησιακά αυτοκίνητα για ειδικές δράσεις

Το 2020, ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι, εκτός από 2.450 οχήματα που αποκτήθηκαν μέσω διαγωνισμών ή κατασχέσεων, από τον πρώην ΟΔΔΥ, διατέθηκαν 20.000.000 για αγορά επιχειρησιακού εξοπλισμού «που δεν είχε αγοραστεί την τελευταία 15ετία».

Ο κ Τσουβάλας δήλωσε σχετικά: «Τους τελευταίους 18 μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ υλοποιούν ένα εξαιρετικά μεγάλο και φιλόδοξο σχέδιο για τον εξοπλισμό των αστυνομικών υπηρεσιών. Μέσα σε 18 μήνες έχουν γίνει όσα δεν έγιναν 18 χρόνια».
 

Mercedes
ODIGOS NEXEN