Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Έκθεση CES έχει ανοίξει τις πύλες της και ένα από τα εκθέματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων είναι το αυτόνομο όχημα της Hyundai MOBIS.

Η εταιρεία αναφέρει πως το μοντέλο είναι σε θέση να προειδοποιεί τους πεζούς να μην περνάνε από μπροστά όταν δεν είναι ασφαλείς.

Το όχημα της Hyundai μιλάει με τους πεζούς

1.851 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2019)

Η Έκθεση CES έχει ανοίξει τις πύλες της και ένα από τα εκθέματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων είναι το αυτόνομο όχημα της Hyundai MOBIS.

Αν και οι εταιρείες που εργάζονται πάνω στο κομμάτι των αυτόνομων αυτοκινήτων είναι αρκετές, λίγες έχουν ασχοληθεί με τη κατασκευή μοντέλων που θα επικοινωνούν με τους πεζούς κάνοντας χρήση σινιάλων μέσω των φωτιστικών σωμάτων. Η Hyundai MOBIS είναι μία από αυτές δείχνοντας το δικό της φουτουριστικό αυτόνομο κουπέ, το οποίο έχει εξοπλιστεί με μια ποικιλία οθονών και φώτων που γνωστοποιούν στον έξω κόσμο τις προθέσεις του.
 
Η εταιρεία αναφέρει πως το μοντέλο είναι σε θέση να προειδοποιεί τους πεζούς να μην περνάνε από μπροστά όταν δεν είναι ασφαλείς, με τους προβολείς να προβάλουν ένα έντονα κόκκινο προειδοποιητικό σύμβολο. Από την άλλη όταν ο όχημα σταματήσει, οι προβολείς σχηματίζουν ένα σύμβολο στο έδαφος για να υποδείξουν ότι είναι ασφαλές να προχωρήσουν οι πεζοί.
Επιπλέον το όχημα είναι σε θέση να ανιχνεύει τους πεζούς σε απόσταση μεγαλύτερη των 137 μέτρων, ενώ θα τους προειδοποιήσει ποια πρόκειται να είναι η επόμενη κίνησή του. Όπως εξήγησε η Hyundai κάποια «LED πάνελ» θα προβάλουν ένα βέλος που θα δείχνει την κατεύθυνση. Επιπλέον το πρωτότυπο θα δείχνει σε αντίστροφη μέτρηση πόσος χρόνος απομένει για να αρχίσει να κινείται.
 
Εκτός από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, το πρωτότυπο μέσω του ίδιου τρόπου (σύστημα επικοινωνίας μέσω φώτων) ενημερώνει τους πεζούς πως βρίσκεται σε αυτόνομο σύστημα κίνησης, ενώ χρησιμοποιεί επίσης και ήχους σε μια προσπάθεια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η Hyundai MOBIS αναφέρει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αναπτυχθεί με σχετικά γρήγορο και αποδοτικό τρόπο.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO