Τιμές με Leasing

Toyota: «Οι νέοι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αλλάξουν το παιχνίδι»

 Σχολιάστε 
9.297 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2024)
Toyota: «Οι νέοι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αλλάξουν το παιχνίδι»

- Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Toyota αφήνει πολλές υποσχέσεις για τα 3 νέα μοτέρ.
- «Θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τους σημερινούς κινητήρες καύσης», είπε.
- Μικρότεροι σε μέγεθος και κατάλληλοι για υβριδικά και Plug-in υβριδικά.

Έρχονται για να αλλάξουν το παιχνίδι

Πριν από λίγες ημέρες η Toyota αποκάλυψε πως ετοιμάζει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, κόντρα στην τάση που υπάρχει στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέρ της ηλεκτροκίνησης. Σήμερα, ο επικεφαλής τεχνολογίας της ιαπωνικής μάρκας, παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα μοτέρ 1,5 και 2,0 λίτρων που αναμένονται τα επόμενα χρόνια, τα οποία και χαρακτηρίζει ως «game-changer».

Θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τους σημερινούς κινητήρες καύσης

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Automotive News, ο Hiroki Nakajima αναφέρθηκε στους νέους κινητήρες, υπογραμμίζοντας πως η έλευσή τους πιθανότατα θα αλλάξει το παιχνίδι και κυρίως τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα από τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο Nakajima είπε πως οι κινητήρες θα είναι εντελώς διαφορετικοί, αφού εξελίχθηκαν ύστερα από όλη την εμπειρία που απέκτησε η Toyota για την θερμική απόδοση του κινητήρα κατά τη διάρκεια ανάπτυξης που έγινε για το υδρογονοκίνητο, Mirai. Θυμίζουμε πως οι τρεις νέοι κινητήρες της Toyota θα λειτουργούν με τα συνηθισμένα ορυκτά καύσιμα, αλλά και με καύσιμα ουδέτερα από άνθρακα, όπως υγρό υδρογόνο, συνθετικά καύσιμα και βιοκαύσιμα.  

Μικρότεροι σε μέγεθος και κατάλληλοι για υβριδικά

Ο Nakajima δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη θερμική απόδοση, αλλά αναφέρθηκε σε άλλες λεπτομέρειες της δομής των κινητήρων, όπως για παράδειγμα ότι τα πιστόνια θα έχουν μικρότερη διαδρομή, κάτι που ήταν δύσκολο να επιτευχθεί. Να σημειωθεί πως οι Ιάπωνες έχουν ήδη γνωστοποιήσει πως οι τρεις νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες θα είναι μικρότεροι σε μέγεθος από αυτούς που υπάρχουν σήμερα. Επίσης, αναπτύσσονται κυρίως με γνώμονα τα υβριδικά (full  υβριδικά και Plug-in) αυτοκίνητα, αφού θα μπορούν να συνδυαστούν και με ηλεκτροκινητήρες.

Προς τα τέλη του 2026 θα εξοπλίσουν τα πρώτα υβριδικά Toyota

Σε ότι αφορά το ντεμπούτο τους, το πιθανότερο είναι να τα δούμε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητα της Toyota που θα ντεμπουτάρουν προς τα τέλη του 2026. Σε κάθε περίπτωση, μελλοντικά η Toyota θα γίνει πιο αποκαλυπτική για τους νέους της κινητήρες, αφού σίγουρα θα κρύβουν και άλλες καινοτομίες στη λειτουργία τους. 

NEO TRANSIT CUSTOM
Test Center