Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεξιά βλέπετε το UX 300e και αριστερά το πρωτότυπο LF-30.

Το LC 500 κάμπριο.

Τρεις ευρωπαϊκές πρεμιέρες ετοιμάζει η Lexus

1.804 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2020)

Τρεις ευρωπαϊκές πρεμιέρες έχει προγραμματίσει για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Lexus, φέρνοντας στο προσκήνιο τα UX 300e, LC 500 κάμπριο και LF-30.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το LF-30 διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες - έναν για κάθε τροχό. Μέσω αυτής της ρύθμισης το πρωτότυπο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως εμπροσθιοκίνητο, πισωκίνητο και τετρακίνητο. Η συνολική ισχύς του φτάνει τους 544 ίππους και τα 700 Nm ροπής, ενώ μπορεί να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα. Η Lexus αναφέρει ότι το LF-30 μπορεί να καλύψει έως και 500 χιλιόμετρα (WLTP) με μία φόρτιση. Μόλις χρειαστεί να επαναφορτιστεί μπορεί να το κάνει στα 150 kW και χωρίς τη χρήση καλωδίου, καθώς διαθέτει ασύρματο σύστημα φόρτισης!
 
Περνώντας στο UX 300e, μιλάμε για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας. Το ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει 204 ίππους και 300 Nm ροπής. Κάτω από το «σώμα» είναι τοποθετημένη η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 54,3 kWh και αρκετή ενέργεια για να κινήσει το αυτοκίνητο για περίπου 300 χιλιόμετρα (WLTP) έως να χρειαστεί εκ νέου φόρτιση. Μόλις αδειάσει και συνδεθεί με τον φορτιστή θα χρειαστούν περίπου 50 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως χρησιμοποιώντας έναν γρήγορο φορτιστή 50 kW ή περίπου επτά ώρες από μια τυπική οικιακή πρίζα 6,6 kW. 
 
Κλείνοντας με το LC 500 κάμπριο, αν και μοιάζει με το κουπέ υιοθετεί μαλακή οροφή η οποία χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και 16 δευτερόλεπτα για να κλείσει σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Μία καινοτομία που διαθέτει είναι  ένα προηγμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Το σύστημα έχει λάβει την ονομασία Lexus Climate Concierge και μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα όλα τα εξαρτήματα που προσφέρουν θέρμανση και ψύξη (τιμόνι, καθίσματα, θερμοκρασία καμπίνας) προσφέροντας άνετη διαμονή στους επιβάτες ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία. Τέλος η LC 500 κάμπριο θα διαθέτει κινητήρα V8 5,0 λίτρων που πιθανότατα θα προσφέρει 478 ίππους και 539 Nm ροπής.
 
Η Lexus θα παρουσιάσει τα νέα μοντέλα της στις 3 Μαρτίου, όπως προαναφέραμε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Γενεύη.

Hyundai
NISSAN