WRC: Αφήνει το πρωτάθλημα του 2024 ο Kalle Rovanpera!

WRC: Αφήνει το πρωτάθλημα του 2024 ο Kalle Rovanpera!

4.940 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2023)

- Θα ξεκουραστεί το 2024 ο Rovanpera.
- «Θα συμμετάσχω σε συγκεκριμένους αγώνες», ανακοίνωσε.
- Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Toyota Gazoo Racing.
- Δεν αλλάζει τη σύνθεση των οδηγών της για το 2024 η Toyota.

Θα ξεκουραστεί το 2024 ο Rovanpera

Ο Kalle Rovanpera θα αγωνιστεί μόνο σε μερικούς αγώνες του WRC τη νέα σεζόν (2024) με αποτέλεσμα ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής ουσιαστικά να ανακοινώνει πως δε θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα την ερχόμενη σεζόν. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Toyota για πολλά χρόνια ακόμα, ενώ η ιαπωνική ομάδα με τη σειρά της διατήρησε για τη νέα σεζόν ακέραιη τη σύνθεσή των οδηγών της!  

«Θα συμμετάσχω σε συγκεκριμένους αγώνες»

Μέσω ενός βίντεο, ο μόλις 23 ετών, Kalle Rovanpera ανέφερε πως οδηγεί πολλά χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο και έτσι αποφάσισε η σεζόν του 2024 να είναι για εκείνον μία χρονιά ξεκούρασης, πνευματικής και σωματικής. Έτσι οδηγήθηκε στην απόφαση να συμμετάσχει μόνο σε κάποιους αγώνες της επόμενης σεζόν.... «Ο σημαντικότερος λόγος για αυτή την απόφαση είναι ότι οδηγώ σε ράλλυ ήδη 15 χρόνια, που είναι πολύς καιρός. Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν φυσικά απίστευτες, όμως πολύ απαιτητικές τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια να μάχεσαι για το πρωτάθλημα και να γυρνάς όλο τον πλανήτη για τους αγώνες. Οπότε ένιωσα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτώ την επόμενη σεζόν για να γεμίσω τις μπαταρίες μου, να ανανεωθώ πνευματικά και στη συνέχεια να επιστρέψω για να παλέψω για τους τίτλους με κάθε δύναμη. Όπως γνωρίζετε μου αρέσει κάθε μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την επόμενη χρονιά θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, οπότε ίσως σας δω σε αγώνες ντριφτ και σε άλλες συναρπαστικές διοργανώσεις. Αλλά και στα ράλλυ που θα επιλέξουμε να αγωνιστούμε», είπε μεταξύ άλλων.

Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Toyota Gazoo Racing

Από κει και πέρα ο Rovanpera έκανε γνωστό ότι επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Toyota Gazoo Racing για αρκετά ακόμα χρόνια.

Δεν αλλάζει τη σύνθεση των οδηγών της για το 2024 η Toyota

Την ίδια ώρα, η ομάδα ανακοίνωσε πως για τη νέα σεζόν θα διατηρήσει αμετάβλητη τη σύνθεση των οδηγών της, ειδικότερα από τη στιγμή που κατάφερε για τρίτη σερί σεζόν να κατακτήσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ως εκ τούτου και τη νέα σεζόν η Toyota θα πορευτεί με τους Kalle Rovanpera, Sebastien Ogier, Elfin Evans και Takamoto Katsuta.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN