Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ώρα για διακοπές; Κρατήστε την καμπίνα καθαρή χωρίς περιττά έξοδα

3.055 Επισκέψεις στο άρθρο
Ώρα για διακοπές; Κρατήστε την καμπίνα καθαρή χωρίς περιττά έξοδα

- Προτιμήστε πανιά με μικροΐνες και τρίψτε απαλά τα πλαστικά μέρη
- Αποφύγετε τα καθαριστικά προϊόντα με σιλικόνη
- Με καλύμματα ή μία απλή πετσέτα κάθεστε άφοβα στα καθίσματα και με μαγιό
- Χρησιμοποιήστε τακτικά ηλεκτρική σκούπα

Προτιμήστε πανιά με μικροΐνες και τρίψτε απαλά τα πλαστικά μέρη

Ενώ η εξωτερική εμφάνιση αποτελεί για τους περισσότερους το κριτήριο που καθορίζει αν κάποιος συντηρεί καλά ή όχι το αυτοκίνητό του, η κακή κατάσταση στο εσωτερικό ίσως λέει περισσότερα για τη σχέση του ιδιοκτήτη με το όχημά του. Παρόλο που υπάρχουν «πατέντες» για να κρατήσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου καθαρό όλο τον χρόνο, η καμπίνα χρειάζεται κατά κανόνα συχνότερο καθάρισμα το καλοκαίρι, ειδικά για όσους πηγαίνουν τακτικά στη θάλασσα. Αμμος, σκόνη, ιδρώτας, στάμπες από αντηλιακό και θαλασσινό αλάτι είναι οι «συνήθεις ύποπτοι», και εμείς συγκεντρώσαμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να διατηρήσετε καθαρό εσωτερικά το αυτοκίνητό σας και να αποφύγετε τα δαπανηρά λάθη.

Ας ξεκινήσουμε από τις πλαστικές επιφάνειες. Για τον καθαρισμό τους προτιμήστε πανιά με μικροΐνες και επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού υψηλής ποιότητας που θα μειώσουν την ανάγκη για έντονο τρίψιμο. Οι εσωτερικοί χώροι των αυτοκινήτων εκτίθενται συχνά σε ακραίες θερμοκρασίες και σε ακτίνες UV. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά ειδικά σχεδιασμένα για το εσωτερικό των αυτοκινήτων, τα οποία όχι μόνο καθαρίζουν αλλά και προσφέρουν προστασία από αυτούς τους παράγοντες. Ο τακτικός καθαρισμός αποτρέπει τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς, που μπορούν να θαμπώσουν τις πλαστικές επιφάνειες. Φυσικά η τακτική φροντίδα θα βελτιώσει αισθητικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, αλλά θα το καταστήσει και πιο λειτουργικό, αυξάνοντας παράλληλα τη μεταπωλητική αξία του.
 

Αποφύγετε τα καθαριστικά προϊόντα με σιλικόνη

Τα προϊόντα σιλικόνης αφήνουν μια λιπαρή στρώση στο ταμπλό, η οποία δεν «χτυπάει» καλά στο μάτι. Επιπλέον, αν η σιλικόνη στάξει στο χαλάκι του οδηγού, μπορεί να μεταφερθεί στον πάτο των παπουτσιών του, κάνοντας ολισθηρά τα πεντάλ, πράγμα προφανώς επικίνδυνο. Αναζητήστε καθαριστικά που υπόσχονται ματ φινίρισμα και όχι υπερβολική γυαλάδα, για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εργοστασιακή εμφάνιση του εσωτερικού. Επίσης, καλό είναι να δοκιμάζετε κάθε νέο προϊόν σε μια μικρή περιοχή πριν το εφαρμόσετε πλήρως, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
TRANSIT VS BOXER