Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ως concept θα κάνει ντεμπούτο το Jeep Grand Wagoneer

2.286 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2020)

Oι φίλοι του μοντέλου μπορεί να άδειασαν τους κουμπαράδες τους για να το αγοράσουν, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη.


Για πολλές δεκαετίες, οι φίλοι της Jeep, κυρίως στην Βόρεια Αμερική ζητούσαν από την φίρμα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου Grand Wagoneer, ωστόσο το μοντέλο δεν ήταν μέσα στις προτεραιότητες της φίρμας. Το τελευταίο διάστημα, οι ελπίδες τους αναζωπυρώθηκαν λόγω των teaser που δημοσίευσε η μάρκα, έγινε γνωστό όμως πως οι φίλοι του Grand Wagoneer θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη για την έκδοση παραγωγής καθώς το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου θα είναι σε μορφή concept.

To Grand Wagoneer αναμένεται να χρησιμοποιήσει το δάπεδο του Ram 1500, γεγονός που πιθανότατα συνεπάγεται πως θα υιοθετήσει και την ίδια παλέτα μηχανικών συνόλων. Ένας V6 3,6 λίτρων κινητήρας με ισχύ 309 άλογα και 364 Nm ροπής θα είναι η πρώτη επιλογή ενώ ένας V8 με χωρητικότητα 5,7 λίτρα και απόδοση 400 άλογα και 556 Nm ροπής θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Αργότερα, θα προστεθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα αποτελείται από το ίδιο κινητήριο σύνολο με το οποίο θα λανσαριστεί το Wrangler 4xe, ίσως με μεγαλύτερη μπαταρία ενώ ίσως η παλέτα διευρυνθεί και με τον V6 EcoDiesel των 3,0 λίτρων.

Εκτός από το Grand Wagoneer concept, η Jeep θα παρουσιάσει το υβριδικό Wrangler 4xe. Η Jeep δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες αλλά πολλοί άνθρωποι από το περιβάλλον της φίρμας αναφέρουν πως το κινητήριο σύνολο θα αποτελείται από έναν V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων, και το plug-in υβριδικό σύστημα της φίρμας, με την Jeep να υπόσχεται πως το αυτοκίνητο «θα είναι τόσο ήσυχο που θα μπορείς να ακούς την ανάσα σου».
 

Autotriti.gr
OPEL