Χειροπέδες σε δύο οδηγούς πούλμαν σχολικής εκδρομής. Αντί να ελεγχθούν τα λεωφορεία από την Τροχαία έξω από το σχολείο, ο έλεγχος έγινε στο Καπανδρίτι. (εικόνα αρχείου)
Χειροπέδες σε δύο οδηγούς πούλμαν σχολικής εκδρομής!
Με χειροπέδες έφυγαν δύο οδηγοί πούλμαν οι οποίοι μετέφεραν μαθητές λυκείου σε εκδρομή. Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από το σχολείο, την αστυνομία και το τουριστικό γραφείο.
Η ελληνική ανευθυνότητα στα... καλύτερά της
Μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλοί νέοι άνθρωποι και ακόμα μετράμε νεκρούς, ένα ακόμα περιστατικό ελληνικής ανευθυνότητας έλαβε χώρα, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά να θρηνήσουμε θύματα. Πρωταγωνιστές στο θέμα που θα δείτε παρακάτω είναι η Ελληνική Αστυνομία, δύο οδηγοί πούλμαν και οι μαθητές του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου.
Αντί να ελεγχθούν στην αφετηρία, ελέγχθηκαν στο Καπανδρίτι
Σύμφωνα λοιπόν με ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Νίκο Σκαλέρη, οι μαθητές του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου είχαν προγραμματίσει εκδρομή, όπου θα χρησιμοποιούσαν δύο πούλμαν για την μετακίνησή τους. Μέσω της αποκαλυπτικής ανάρτησης στα social media καταγγέλλεται πως πριν από την αναχώρηση των πούλμαν από την αφετηρία δεν υπήρξε ο απαραίτητος και υποχρεωτικός βάσει νόμου έλεγχος των οδηγών και των οχημάτων από την Τροχαία, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό να μεταβεί στο σημείο. Έτσι ο έλεγχος μετατέθηκε για το πρώτο δυνατό σημείο, το οποίο εν τέλει ήταν στο Καπανδρίτι!
Παραβάτες και οι δύο οδηγοί πούλμαν
Σα να μην έφτανε αυτό, όταν τα δύο λεωφορεία έφτασαν στο σημείο ελέγχου στο Καπανδρίτι και ελέχθησαν από τους ανθρώπους της Τροχαίας, εντοπίστηκαν παραβάσεις και από τους δύο οδηγούς. Αρχικά ο ένας είχε υπερβεί τα όρια χιλιομέτρων που έπρεπε να κάνει βάσει ταχογράφου, ενώ ο άλλος οδηγός δεν είχε κατάλληλο δίπλωμα. Οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν αμέσως τους δύο οδηγούς και συνόδευσαν τα δύο πούλμαν με τους μαθητές σε άλλο σημείο για να μετακινηθούν με νέα λεωφορεία και οδηγούς, όπως χαρατηριστικά αναφέρεται στην ανάρτηση του κ. Σκαλέρη.
Πολλά τα ερωτήματα!
Φυσικά τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά. Γιατί το σχολείο επέτρεψε στα πούλμαν με τους μαθητές να αποχωρήσουν εφόσον δεν είχε πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος; Γιατί η Τροχαία δεν κατάφερε να έχει εύκαιρο περιπολικό για να γίνει ο έλεγχος στο σημείο που έπρεπε; Πώς το γραφείο στο οποίο ανήκουν τα λεωφορεία συνεργάζεται με οδηγούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουν ασφαλώς τα οχήματα, τα οποία μεταφέρουν δεκάδες ανθρώπους (στην προκειμένη μαθητές);
Και, τελικά, τι άλλο πρέπει να γίνει και πόσες ζωές να χαθούν για να σταματήσουν κάποιοι να επιδεικνύουν τέτοιες ανεύθυνες και επικίνδυνες συμπεριφορές, που αφήνουν στη τύχη των ζωή πολλών συνανθρώπων μας;