Χωρίς τιμόνι και υαλοκαθαριστήρες το αυτόνομο ταξί της Rimac Verne

 Σχολιάστε 
2.460 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2024)
Χωρίς τιμόνι και υαλοκαθαριστήρες το αυτόνομο ταξί της Rimac Verne
6 Φωτογραφίες »

- Το Robotaxi της Rimac Verne είναι ένα 2θέσιο κουπέ.
- Ο επιβάτης το καλεί με smartphone και ρυθμίζει μέχρι και το άρωμα!
- Με συρόμενες πόρτες και 43άρα οθόνη στο ταμπλό.
- Θα κυκλοφορήσει το 2026 στην Κροατία και σε 11 ακόμα πόλεις.

Το Robotaxi της Rimac Verne είναι ένα 2θέσιο κουπέ

Το νέο της αυτοκίνητο που θα χρησιμεύσει στην υπηρεσία Robotaxi (αυτόνομο ταξί) παρουσίασε η θυγατρική της Rimac, Verne. Πρόκειται για ένα κουπέ δύο θέσεων με συρόμενες πόρτες, αλλά χωρίς τιμόνι και υαλοκαθαριστήρες. Αν νομίζετε πως είμαστε πολύ μακριά από το να το δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους, λάβετε κατά νου πως η πρώτη υπηρεσία Robotaxi της Rimac Verne είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το 2026, ενώ έπειτα θα επεκταθεί σε 11 πόλεις στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή.

Με δύο θέσεις επιβατών

Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα Robotaxi, όπως η Jaguar I-Pace της Waymo και το Chevrolet Volts της Cruise, το Robotaxi της Verne είναι ολοκαίνουργιο, κάτι που σημαίνει  πως σχεδιάστηκε από την αρχή ως αυτόνομο αυτοκίνητο, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται οδηγό για να κινηθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδιάστηκε με δύο θέσεις, καθώς  σύμφωνα με την θυγατρική της Rimac, Verne εννέα στις 10 διαδρομές με ταξί αφορούν μόνο έναν ή δύο επιβάτες.

Ο επιβάτης το καλεί με smartphone και ρυθμίζει μέχρι και το άρωμα!

Οι επιβάτες μπορούν να καλούν το Robotaxi με μία εφαρμογή και να χρησιμοποιήσουν χειριστήρια στο smartphone τους για να προκαθορίσουν τον φωτισμό του περιβάλλοντος, τη θερμοκρασία, ακόμα και το άρωμα στο εσωτερικό, πριν φτάσει το ταξί. Δύο συρόμενες πόρτες δίνουν πρόσβαση στο εσωτερικό, εκεί όπου τα δύο ανακλινόμενα καθίσματα, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους επιβάτες να νιώθουν ότι βρίσκονται σε σαλόνι και όχι σε αυτοκίνητο.

Χωρίς τιμόνι, με 43άρα οθόνη στο ταμπλό

Τιμόνι δεν υπάρχει και έτσι η θέα προς την τεράστια οθόνη 43 ιντσών, η οποία προσφέρει ψυχαγωγία καθώς και πληροφορίες για τη διαδρομή, είναι απρόσκοπτη. 17 ηχεία είναι επίσης στη διάθεση των επιβατών για να αναπαράγουν τις μελωδίες που θα επιλέξουν. Ένα touchpad μεταξύ των καθισμάτων ελέγχει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και το Median, το οποίο λέει η Rimac πως επιτρέπει στους επιβάτες να ξεκινήσουν και να σταματήσουν τη διαδρομή, πιθανότατα αν θελήσουν να κάνουν στάση ή να κατέβουν νωρίτερα απ' ότι αρχικά προγραμμάτιζαν. Πέραν της οθόνης στο ταμπλό, υπάρχει και μία μεγάλη ηλιοροφή, ενώ η Rimac λέει πως τα υλικά είναι τέτοια που να αντέχουν στην κατάχρηση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
ALFA ROMEO