Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Χωρίς υβριδικό σύστημα αλλά με τριπλή εξάτμιση το νέο Honda Civic Type R

5.467 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2021)

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Honda Civic κυκλοφόρησαν και ψηφιακές φωτογραφίες της ισχυρότερης έκδοσης μη υβριδικού Type R στις οποίες η εικόνα και μόνο «κόβει» την ανάσα.

Μπορεί να μην έχουμε επίσημες φωτογραφίες από το νέο Honda Civic Type R, ορισμένα renderings ωστόσο και πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει «αποκρυπτογραφούν» το hot hatch του 11ης γενιάς μικρομεσαίου. Εκείνο που αντιλαμβανόμαστε είναι πως θα πρόκειται για ένα old school μη υβριδικό μοντέλο το οποίο σίγουμε την εμφάνισή του δεν περνά απαρατήρητο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ένα καμουφλαρισμένο Honda Civic Type R βρέθηκε να κινείται στους δρόμους της Γερμανίας. Το χαρακτηριστικό που κέντρισε την ματιά μας είναι η κεντρική απόληξη της εξάτμισης, η οποία δεν αποκλείεται να έχει... παρέα άλλους δύο σωλήνες. Αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί με το σύστημα εξάτμισης του Type R, ο σχεδιαστής, Kleber Silva, δημιούργησε ένα rendering αρκετά εντυπωσιακό βασιζόμενος στην συγκεκριμένη σχεδιαστική λογική. Η τριπλή απόληξη στο πίσω μέρος και η τεράστια αεροτομή δεσπόζουν στο σχέδιο που προέκυψε το οποίο δεν είναι τόσο συμβατό εμφανισιακά με το καμουφλαρισμένο μοντέλο, αλλά δίνει μία γενική εντύπωση για το εκρηκτικό hot hatch.
 
Σε αντίθεση με το Civic Si που θα διατεθεί μόνο ως sedan, το ολοκαίνουργιο Civic Type R θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο hatchback. Στο μπροστινό μέρος του μη υβριδικού Type R, ο διάδοχος του FK8 θα βασιστεί σε έναν 2λιτρο κινητήρα της σειράς K με 2.0 με ισχύ γύρω στα 320 άλογα και ροπή στα 400 Nm. Όσον αφορά την σχέση μετάδοσης, θα προσφέρεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο. Το νέο Honda Civic Type R αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Autotriti.gr