Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η σημερινή Jaguar F-Type (φωτό) δεν θα είναι η τελευταία, ενώ η νέα της εκδοχή που αναμένεται το 2020 θα μπαίνει στην πρίζα.

Υβριδική η επόμενη Jaguar F-Type

2.031 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2017)

Όχι μόνο δε θα σταματήσει να υπάρχει η F-Type, αλλά η Jaguar προγραμματίζει να την «ηλεκτρίσει». Δείτε τι περιμένουμε από το νέο βρετανικό sports car που αναμένεται το 2020.

Η Jaguar κινείται γοργά προς μια «πράσινη» γκάμα μοντέλων. Η βρετανική εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει το I-Pace σε σχεδόν έτοιμη έκδοση, με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού SUV να προγραμματίζεται μέσα στην επόμενη χρονιά.
 
Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Jaguar μας έδειξε το φουτουριστικό πρωτότυπο Future-Type, αλλά και την E-Type Zero, την μετατροπή δηλαδή του κλασικού μοντέλου του 1968, σε ένα ηλεκτρικό όχημα 300 ίππων.
 
Η βρετανική εταιρεία έχει δεσμευτεί πως από το 2020 κάθε μοντέλο της θα διαθέτει και κάποια ηλεκτρική έκδοση, είτε αμιγώς ηλεκτρική, είτε plug-in υβριδική ή έστω με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.
 
Εξαίρεση δεν θα αποτελέσει ούτε η νέα F-Type, για την οποία ο επικεφαλής σχεδίασης της Jaguar, Ian Callum, είπε πως όχι μόνο δε θα σταματήσει αλλά και πως θα αποκτήσει πιο εξελιγμένους κινητήρες.
   
Ο κος Callum είπε σχετικά: «Πολλοί πιστεύουν πως τα sports car τελείωσαν επειδή τα SUV μπορούν να στρίψουν το ίδιο γρήγορα. Αλλά υπάρχει κάτι πολύ συναισθηματικό στα sports car που εκφράζει το απόλυτο σε όρους απόδοσης και σχεδίασης.».
 
Ο Ian Callum υποσχέθηκε πως η εταιρεία θα συνεχίσει να φτιάχνει sports car όπως η F-Type. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται να φτιάξουμε σταδιακά μια άλλη γκάμα από sports car, τα οποία δεν πρόκειται να πάνε πουθενά.».
 
Η F-Type βρίσκεται στην αγορά από το 2013 και έχει πουλήσει ως τώρα λίγο πάνω από 45.000 «κομμάτια». Η Jaguar εμπλούτισε πέρσι τη γκάμα της με μια νέα 4κύλινδρη βασική έκδοση 300 ίππων. Μην περιμένετε πάντως να δείτε το νέο μοντέλο πριν το 2020…

Mercedes
OPEL