Έρχεται νέο Ford Capri - Επιστροφή στις 10 Ιουλίου

 Σχολιάστε 
6.447 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2024)
Έρχεται νέο Ford Capri - Επιστροφή στις 10 Ιουλίου
4 Φωτογραφίες »

- Επιστροφή για την ονομασία «Capri» μετά από 38 χρόνια
- Θα κάνει πρεμιέρα επίσημα στις 10 Ιουλίου
- Σχεδίαση με στοιχεία από το Explorer και αναφορές στο κλασικό Capri
- Πισωκίνητο & τετρακίνητο SUV με ισχύ έως 340 ίππους

Επιστροφή για την ονομασία «Capri» μετά από 38 χρόνια

Το Ford Capri ξεκίνησε την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά ως ένα fastback coupe το μακρινό 1969, ενώ η αυλαία για το κλασικό πλέον μοντέλο έπεσε σχεδόν 19 χρόνια αργότερα μετά από 3 γενιές και σχεδόν 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά. Σήμερα, 38 χρόνια μετά το τέλος του και 55 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, η ονομασία Capri πρόκειται να επιστρέψει στη γκάμα της Ford, αυτή τη φορά όμως με εντελώς διαφορετική προσέγγιση και το «μπλε οβάλ» φροντίζει να μας δώσει μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο μοντέλο μέσω μερικών εικόνων σε μορφή teaser που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Θα κάνει πρεμιέρα επίσημα στις 10 Ιουλίου

Οι πληροφορίες για την πρεμιέρα του νέου Ford Capri στις 10 Ιουλίου ήρθαν μέσω μιας vintage διαφημιστικής καμπάνιας με την ονομασία «Comeback Cars». Το μήνυμα αναφέρει: «We bring back icons to their legendary status, rewired for a new era. With 55 years of knowledge, our team has restored 1.986 classic coupes. We promise to return your car fast, back from its glory, EV-ery time» δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «Επαναφέρουμε εμβληματικά αυτοκίνητα στην θρυλική τους κατάσταση, έτοιμα για τη νέα εποχή. Με 55 χρόνια γνώσης, η ομάδα μας έχει αποκαταστήσει 1.986 κλασικά κουπέ. Υποσχόμαστε να επιστρέψουμε το αυτοκίνητό σας γρήγορα, πίσω στη δόξα του, κάθε φορά».

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, παρατηρούμε μερικές σαφείς αναφορές στην ιστορία του Capri, καθώς το 1986 ήταν η χρονιά που σταμάτησε η παραγωγή του Ford Capri, ενώ 55 χρόνια έχουν περάσει από το λανσάρισμα της πρώτης γενιά του εμβληματικού μοντέλου. Επιπλέον, στην τελευταία λέξη δεν είναι τυχαία η επιλογή της γραφής με κεφαλαία του EV που μεταφράζεται ως Electric Vehicle ή αλλιώς ηλεκτρικό όχημα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι το νέο Capri θα είναι ηλεκτρικό. Το μήνυμα κλείνει γράφοντας «ο θρύλος επιστρέφει στις 10 Ιουλίου», την ημερομηνία της επίσημης πρεμιέρας.


55 χρόνια μετά την πρεμιέρα του Ford Capri, επιστρέφει αλλά αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό coupe SUV. Ιεροσυλία ή όχι;
4 Φωτογραφίες »

55 χρόνια μετά την πρεμιέρα του Ford Capri, επιστρέφει αλλά αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό coupe SUV. Ιεροσυλία ή όχι;

Σχεδίαση με στοιχεία από το Explorer και αναφορές στο κλασικό Capri

Βάσει των τελευταίων πληροφοριών και όλων όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το νέο Ford Capri θα κρατήσει από τον πρόγονό του μόνο το coupe στιλ, αλλά σε αμάξωμα SUV. Το σύγχρονο Capri θα είναι ένα ηλεκτρικό coupe SUV το οποίο θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer, δηλαδή την ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen. Από όσα έχουν προκύψει από teaser εικόνες, κατακοπευτικές φωτογραφίες και ψηφιακά σχέδια ανεξάρτητων καλλιτεχνών, το μοντέλο θα έχει τέσσερα LED φώτα ημέρας, όπως επίσης και ένα αντίστοιχο μοτίβο με 4 στοιχεία στα πίσω φώτα, ως αναφορά στους τέσσερις προβολείς του εμβληματικού Capri από τη δεκαετία του ΄80.

Πισωκίνητο & τετρακίνητο SUV με ισχύ έως 340 ίππους

Κλείνοντας, σχετικά με τα ηλεκτροκίνητα σύνολα, η φημολογία που έχει σχηματιστεί αναφέρει πως στην κορυφαία του έκδοση το ηλεκτρικό Capri θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, θα έχει περίπου 340 ίππους και μία μπαταρία 82 kWh για αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων. Θα υπάρχουν και εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω άξονα, χαμηλότερης ισχύος αλλά μεγαλύτερης αυτονομίας. Στην κορυφαία της τιμή δεν αποκλείεται να ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα, όπως ισχύει και για το Explorer.

Περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικές πληροφορίες στις 10 Ιουλίου, όταν θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο Ford Capri.

home pro
ALFA ROMEO