Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ηλεκτρικό το νέο Range Rover Velar - Δοκιμάζεται στο Nurburgring (+video)

1.293 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2024)
Μεγαλύτερο με νέα φωτιστικά σώματα και νέα κεραία τύπου καρχαρίας
2 Φωτογραφίες »

Μεγαλύτερο με νέα φωτιστικά σώματα και νέα κεραία τύπου καρχαρίας

- Ηλεκτρική η δεύτερη γενιά του Range Rover Velar
- Βασισμένο σε πλατφόρμα αρχιτεκτονικής 800V και γρήγορη φόρτιση 350 kW
- Νέα σχεδίαση με high-tech φώτα και σύστημα αυτόνομης οδήγησης από την Nvidia
- Παρουσιάζεται το 2025 με ηλεκτρική έκδοση του Freelander στα σκαριά

Ηλεκτρική η δεύτερη γενιά του Range Rover Velar

Ηλεκτρική αναμένεται να είναι η δεύτερη γενιά του Range Rover Velar, βάσει των πληροφοριών που συνοδεύουν τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν ένα καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο να δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring. Υπενθυμίζεται, ότι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων ότι το επόμενο Velar θα είναι από τα πρώτα νέα SUV της γκάμας που θα φέρουν τη μάρκα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση.
 

Βασισμένη σε πλατφόρμα αρχιτεκτονικής 800V και γρήγορη φόρτιση 350kW

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δεύτερη γενιά του επιβλητικού SUV της πολυτελούς φίρμας, η οποία έχει περιέλθει ιδιοκτησιακά στον ινδικό όμιλο Tata από το 2008, θα είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα χτιστεί στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα Electrified Modular Architecture της Jaguar-Land Rover με αρχιτεκτονική 800V. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υποστηρίζεται ταχυφόρτιση έως και 350 kW. Στη σημερινή γκάμα κινητήρων του, το Velar εφοδιάζεται με δυο δίλιτρους κινητήρες (έναν πετρελαίου και έναν βενζίνης) αποδίδοντας 204 και 250 ίππους αντίστοιχα (αναλυτικά οι τιμές, τα χαρακτηριστικά και ο εξοπλισμός εδώ). Επίσης, υπάρχουν άλλοι δυο κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων με ισχύ 300 και 400 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας, υπάρχει η δίλιτρη plug-in hybrid έκδοση με μέγιστη απόδοση 404 ίππους (για περισσότερα πατήστε εδώ).


Σε φάση δοκιμών εξέλιξης στο Nurburgring εντοπίστηκε η δεύτερη γενιά του Range Rover Velar.
2 Φωτογραφίες »

Σε φάση δοκιμών εξέλιξης στο Nurburgring εντοπίστηκε η δεύτερη γενιά του Range Rover Velar.

Νέα σχεδίαση με high-tech φώτα και σύστημα αυτόνομης οδήγησης από την Nvidia

Από ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, η ηλεκτρική έκδοση του Velar επιβεβαιώνεται μέσω της απουσίας της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Από εκεί και έπειτα, παρατηρούμε τη νέα κεραία τύπου καρχαρία, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή που είναι τοποθετημένη στο υπάρχον μοντέλο. Επίσης, οι αλλαγές στο νέο Range Rover Velar εντοπίζονται και στα νέα high-tech φωτιστικά σώματα που διατηρούν την αιχμηρή σχεδίαση, πλαισιώνοντας τον κεντρικό αεραγωγό, ο οποίος βάσει λογικής θα γίνει «κλειστή» μάσκα καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ψύξης στα ηλεκτρικά. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα του γενιά θα είναι εξοπλισμένη και με ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία λογισμικού και πληροφορικής Νvidia.

Παρουσιάζεται το 2025 με ηλεκτρική έκδοση του Freelander στα σκαριά;

Το ντεμπούτο της δεύτερης γενιάς του Range Rover Velar, αναμένεται να γίνει εντός του 2025, με την βρετανική φίρμα να δουλεύει πάνω σε μια νέα ηλεκτρική έκδοση του μικρότερου SUV Freelander, το οποίο εξελίσσεται από κοινού με τη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Cherry με προορισμό να διατίθεται στην κινεζική αγορά.

KIA
Autotriti.gr