Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ιαπωνική κυριαρχία στις πωλήσεις το Μάιο - Ποια αυτοκίνητα ξεχώρισαν

 Σχολιάστε 
3.730 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2024)
Ιαπωνική κυριαρχία στις πωλήσεις το Μάιο - Ποια μοντέλα ξεχώρισαν

Ιαπωνική κυριαρχία στις πωλήσεις το Μάιο - Ποια μοντέλα ξεχώρισαν

- Αύξηση 6% στις πωλήσεις αυτοκινήτων από πέρυσι
- Ιαπωνική κυριαρχία στη λιανική: Επικράτησαν Toyota Yaris Cross και Yaris
- Πρώτο στις εταιρικές πωλήσεις το Fiat Panda
- 6 στα πρώτα 10 μοντέλα είναι ιαπωνικά-κορεάτικα

Αύξηση 6% στις πωλήσεις αυτοκινήτων από πέρυσι

Σταθερά ανοδικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα και φέτος, καθώς τον Μάιο σημείωσε αύξηση 6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Σημειώστε πως τον περασμένο Απρίλιο η αύξηση στις πωλήσεις άγγιξε το 31%, δείχνοντας μια έντονη κινητικότητα από τους Έλληνες καταναλωτές. Σύμφωνα με τα πρωτογενή στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η ελληνική αγορά απορρόφησε περίπου 13.750 καινούργια αυτοκίνητα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν καταγραφεί 12.957 ταξινομήσεις, βάσει των επίσημων στοιχείων του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Από αυτές, περίπου το 66%, ήτοι 9.030 αυτοκίνητα, αφορούν εταιρικές πωλήσεις (leasing, rent a car κ.λπ.), ενώ το υπόλοιπο 34% τη λιανική.

Ιαπωνική κυριαρχία στη λιανική - Επικράτησαν Toyota Yaris Cross και Yaris

Τα δύο πρώτα μοντέλα σε πωλήσεις λιανικής είναι της Toyota και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη θέση του βάθρου βρίσκεται το Yaris Cross με 418 ταξινομήσεις, ακολουθούμενο από το Yaris με διαφορά μόλις τριών αυτοκινήτων. Έπειτα, συναντούμε δύο μοντέλα μιας ακόμα ιαπωνικής φίρμας, της Suzuki, καθώς σε τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν στην κούρσα του Μαΐου τα Ignis και Vitara με 317 και 178 πωλήσεις, αντίστοιχα. Η πρώτη πεντάδα στη λιανική κλείνει με το Kia Picanto, όπου κατέγραψε 160 ταξινομήσεις.

Πρώτο στις εταιρικές πωλήσεις το Fiat Panda

Οι εταιρικές πωλήσεις του περασμένου μήνα βρήκαν στην πρώτη θέση το «μπαρουτοκαπνισμένο» Fiat Panda, που συνεχίζει επιτυχώς την εμπορική του πορεία με 720 πωλήσεις τον Μάιο και θα συνεχίσει να πωλείται έως το 2030, ενώ πίσω του, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το Suzuki Ignis, που παράλληλα ήταν το best seller του μήνα. Το πόντιουμ των εταιρικών πωλήσεων, κλείνει με το επί σειράς ετών best seller της Ελλάδας, Toyota Yaris.

6 στα πρώτα 10 μοντέλα είναι ιαπωνικά-κορεάτικα

Οι συνολικές πωλήσεις για τον Μάιο έφεραν έξι ασιατικά μοντέλα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης, με το Suzuki Ignis να καταλαμβάνει την πρώτη θέση έχοντας σχεδόν 900 πωλήσεις, έχοντας πίσω του σε μικρή απόσταση το Toyota Yaris με 840. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Fiat Panda με 788 ταξινομήσεις ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα Toyota Yaris Cross και Peugeot 2008. Από εκεί και έπειτα, συναντούμε τρία ακόμα ασιατικά αυτοκίνητα στην πρώτη δεκάδα, τα Suzuki Vitara και Swift σε έκτη και όγδοη θέση και το Kia Picanto στη δέκατη θέση.
 

  Moντέλο Πωλήσεις
1 Suzuki Ignis 899
2 Toyota Yaris 840
3 Fiat Panda 788
4 Toyota Yaris Cross 598
5 Peugeot 2008 513
6 Suzuki Vitara 480
7 Citroen C3 479
8 Suzuki Swift 408
9 Opel Corsa 359
10 Kia Picanto 356

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Ford