Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τέλος οι Alfa Romeo με την πινακίδα στο πλάι - Γιατί;

 Σχολιάστε 
12.718 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2024)
Τέλος οι Alfa Romeo με την πινακίδα στο πλάι - Γιατί;
3 Φωτογραφίες »

- Tonale, Giulia και Stelvio οι τελευταίες Alfa Romeo με την πινακίδα στο πλάι
- Η παράδοση ξεκίνησε από την Giulietta Spider το 1955
- Νέοι κανονισμοί για την ασφάλεια των πεζών τερματίζουν την παράδοση των Ιταλών
- Αλλαγές στη μάσκα scudetto της Alfa Romeo

Tonale, Giulia και Stelvio οι τελευταίες Alfa Romeo με την πινακίδα στο πλάι

Κάποια αυτοκίνητα έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το σημείο στο οποίο τοποθετείται η πινακίδα κυκλοφορίας (σ.σ. όπως για παράδειγμα το Mitsubishi Lancer Evolution) με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Alfa Romeo, όπου εδώ και δεκαετίες έχει καθιερωθεί να συναντάται στο αριστερό άκρο του εμπρόσθιου προφυλακτήρα ή παλιότερα στη δεξιά πλευρά του. Αυτό τον τρόπο σκέφτηκαν οι Ιταλοί προκειμένου να τραβά τα βλέμματα η «scudetto», η τριγωνική μάσκα της ιταλικής φίρμας και, όπως όλα δείχνουν, η Giulia, η Stelvio και η νεότερη Tonale θα είναι τα τελευταία μοντέλα των Ιταλών που θα έχουν την πινακίδα μπροστά αριστερά, μιας και από την Junior, το πρώτο μικρό SUV της Alfa Romeo, και έπειτα οι πινακίδες θα μπαίνουν στο κέντρο.

Η παράδοση ξεκίνησε από την Giulietta Spider το 1955



Για την ιστορία, η παράδοση αυτή ξεκίνησε με την εικονιζόμενη Alfa Romeo Giulietta Spider του 1955, που είχε χαμηλά, μπροστά δεξιά την πινακίδα, κάτω από τον νίκελ προφυλακτήρα. Έπειτα, τη συνταντήσαμε στην Spider του 1983, στο αριστερό μέρος αυτή τη φορά, και από την Alfa 156 του 1998 και έπειτα έγινε σήμα κατατεθέν της μάρκας. Τι άλλαξε όμως και οδήγησε τους ανθρώπους της Alfa Romeo σε αυτή την απόφαση;

Νέοι κανονισμοί για την ασφάλεια των πεζών τερματίζουν την παράδοση των Ιταλών

Σύμφωνα με δηλώσεις του Alejandro Mesonero-Romanos, του επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Alfa Romeo, αυτή η αλλαγή επιβάλλεται από τους Γενικούς Κανονισμούς Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (General Safety Regulations - GSR) για τους πεζούς. Βάσει των νέων οδηγιών της ΕΕ, η τοποθέτηση της πινακίδας στη μέση μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος με πεζό.

Αλλαγές στη μάσκα scudetto της Alfa Romeo

​​​​Από τις δηλώσεις του Ισπανού σχεδιαστή, οι νέες γενιές των Giulia και Stelvio, που βάσει όσων γνωρίζουμε έως τώρα θα είναι ηλεκτρικές, θα διαθέτουν μια «φρέσκια ερμηνεία» του τριγωνικού θυρεού «scudetto». Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι, καθώς δεν χρειάζεται ψύξη για τον ηλεκτροκινητήρα, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στο να εφοδιαστεί με μια κλειστή μάσκα διακοσμημένη με κάποια 3D απεικόνιση του λογότυπου της Alfa Romeo όπως το είδαμε στην Junior.

«Κάποιοι σκληροπυρηνικοί Alfisti, που πιστεύουν ότι μια Alfa Romeo δεν είναι Alfa Romeo εκτός και αν έχει την πινακίδα στο πλάι, δεν θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά υπάρχουν πολλές όμορφες Alfa Romeo στην ιστορία που έχουν την πινακίδα κυκλοφορίας στη μέση. Εγώ έχω μια Alfetta και μία Giulia του 1968 που έχουν την πινακίδα στο κέντρο και δείχνουν πανέμορφες» δήλωσε ο Mesonero-Romanos.

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL