Τι ακριβώς θα συμβεί όταν βάλεις όπισθεν σε αυτόματο κιβώτιο τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται με 100 χλμ./ώρα;

Τι γίνεται αν βάλεις όπισθεν με 100 χλμ./ώρα; (+vid)

15.681 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2019)

Τι ακριβώς θα συμβεί όταν βάλεις όπισθεν σε αυτόματο κιβώτιο τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται με 100 χλμ./ώρα; Οι φίλοι μας από τη Ρωσία έχουν την απάντηση και σας την παρουσιάζουμε.

Τα πολλά και περίεργα πειράματα που κάνει η εκπομπή Garage 54 χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα είναι πλέον γνωστά και από αυτή εδώ τη «γωνιά» σας έχουμε παρουσιάσει ουκ ολίγα. Το τελευταίο αφορά αυτό που είπαμε και πιο πάνω, με τους Ρώσους να δίνουν την απάντηση στην ερώτηση τι ακριβώς θα συμβεί αν μπει όπισθεν σε αυτόματο κιβώτιο τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται με 100 χλμ./ώρα;
 
Για τις ανάγκες του πειράματος αυτού χρησιμοποιήθηκε ένα Toyota RAV4 δεύτερης γενιάς (2000-2005) εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Στις πρώτες δοκιμές όπως φαίνεται από το βίντεο δε συνέβη το παραμικρό καθώς τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του κατασκευαστή λειτούργησαν και μέσω των αισθητήρων αναγνώρισαν πως από τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται και μπαίνει η όπισθεν, αυτό έχει συμβεί από λάθος. Έτσι δεν επέτρεψαν στα γρανάζια του κιβωτίου να αλλάξουν σε όπισθεν, κάτι που συνέβη μόνο όταν το SUV ακινητοποιήθηκε.
 
Βέβαια το όλο πείραμα δεν τελειώνει εδώ καθώς στη συνέχεια όλα τα συστήματα αφαιρέθηκαν και το Toyota RAV4 μπήκε ξανά στην ίδια διαδικασία. Τι συνέβη; Δείτε το βίντεο για να το διαπιστώσετε.
 

Hyundai
4green