Φαίνεται πιο άνετο και ευρύχωρο από τον προκάτοχό του

Το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει το 2021

Νέο Lada Niva;

5.585 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2017)

Αντλώντας έμπνευση από φήμες που κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο μήνα, ρωσική ιστοσελίδα δημιούργησε σχέδια για το νέο Lada Niva, που «πατάει» πάνω στην πλατφόρμα του Dacia Duster.

Τα σχέδια δείχνουν ότι το Niva θα μετατραπεί από SUV σε crossover, προσφέροντας πιο άνετο και ευρύχωρο περιβάλλον. Όπως είναι προφανές από το μπροστά μέρος του αυτοκινήτου, το σχέδιο δανείζεται στοιχεία από το Lada XCODE Concept, που είχε παρουσιάσει η εταιρεία το 2016 στη Μόσχα. Στο πίσω μέρος, τα φανάρια σχήματος L, το σχήμα του τζαμιού, οι διπλές εξατμίσεις και ο προφυλακτήρας προέρχονται και αυτά από το ίδιο Concept. 
 
Από την άλλη πλευρά, οι γραμμές του αυτοκινήτου, το παρμπρίζ με την απότομη κλίση και τα βασικά μέρη του σχεδίου προέρχονται από την δεύτερη γενιά του Dacia Duster, η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα B0/Logan της γαλλικής φίρμας. Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα του επερχόμενου Lada Niva, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν την ένταξη ενός ατμοσφαιρικού βενζινοκίνητου συνόλου χωρητικότητας 1,6 λτ. ρωσικής κατασκευής, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η «μεταγραφή» κάποιων κινητήρων από τη Dacia και κατ` επέκταση τη «μαμά» Renault.

Τέλος, μεγάλη πιθανότητα συγκεντρώνει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας της νέας γενιάς του Lada Niva μέσα στο 2021. Σημειώνουμε πως το σημερινό μοντέλο κυκλοφορεί τόσο σε 3θυρη όσο και σε 5θυρη έκδοση, ενώ αν οι πληροφορίες για την πρόταση του ανεξάρτητου σχεδιαστή προβλέπουν σωστά, η 3θυρη έκδοση ίσως να μην υπάρχει στην επόμενη γενιά.

Mercedes
skoda