2 φωτογραφίες »

Audi Q3 Sportback Vs BMW X2

41.269 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2020)

Audi Q3 Sportback ή BMW Χ2; Eίναι premium crossover, έχουν κουπέ στυλ και ξεχωρίζουν. Audi Q3 Sportback και BMW X2 τραβούν τη διελκυστίνδα με παραπλήσια τιμή και χαρακτήρα.


Η κατηγορία των premium crossover σημειώνει θεαματική άνοδο σε επίπεδο πωλήσεων στην αγορά περιλαμβάνοντας συνεχώς στις τάξεις της και νέες προτάσεις. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και υποκατηγορία, αυτή των μοντέλων με κουπέ στυλ στην οποία προστέθηκε πρόσφατα το νέο Audi Q3 Sportback, το οποίο τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας σε σχέση με το μέγεθος, όχι όμως και με την τιμή. Στην κατηγορία είχε προηγηθεί η BMW X2, ένα μοντέλο μήκους 4.360 χλστ. που μπήκε στον πυρήνα των μικρομεσαίων crossover με αυξημένη ωστόσο αρχική τιμή αγοράς. 

Σχεδίαση: Στη λογική του Coupe crossover
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως και τα δύο ξεχωριστά crossover αυτοκίνητα έχουν πολλά να «πουν» σε αισθητικό επίπεδο. To νεότερο και πιο… χορταστικό σε διαστάσεις Audi Q3 Sportback (4.500 χλστ. σε μήκος) αποτελεί την σπορτίφ παραλλαγή του Q3 εκπέμποντας έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Πέρα από τα αγριωπά άκρα στην αίσθηση αυτή συμβάλει φυσικά το χαμήλωμα της οροφής και η κουπέ διαμόρφωση του πίσω μέρους, στοιχεία που αναδεικνύουν τα σχεδιαστικά νεύρα και τους τονισμένους ώμους του Q3. Το Q3 Sportback δείχνει πολύ πλατύ, χαμηλό και έτοιμο να «χιμήξει» στο δρόμο. 

Kαι η ΒΜW Χ2 όμως δεν πάει πίσω. Αν και πιο «μαζεμένη» σε διαστάσεις ξεχωρίζει αρχικά μέσω της δυναμικής του αμαξώματός της και την κουπέ φιλοσοφία που ακολουθεί. Είναι κομψή και προβάλει άμεσα τον premium αέρα της αισθητικά και παρά τους δεσμούς αίματος με την Χ1 καταφέρνει και ξεχωρίζει μέσω αυτής σημαντικά.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRANSPORTER
test center