ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford Kuga: Σε βενζίνη, φουλ υβριδικό & Plug-in με 8 χρόνια εγγύηση

1.027 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2024)
Οι κινητήρες του Ford Kuga: Βενζίνη, φουλ υβριδικό και Plug-in υβριδικό
2 Φωτογραφίες »

Οι κινητήρες του Ford Kuga: Βενζίνη, φουλ υβριδικό και Plug-in υβριδικό

- Σε βενζίνη με 150 και 186 άλογα είναι το φθηνότερο μεσαίο SUV στην Ελλάδα
- Τo υβριδικό είναι το πιο οικονομικό σε κατανάλωση SUV στην κατηγορία του (5,9 λτ. μέση)
- Το Plug-in υβριδικό έχει τη μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα (2.100 κιλά)
- Έχει την μεγαλύτερη εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια)

Σε βενζίνη με 150 και 186 άλογα είναι το φθηνότερο μεσαίο SUV στην Ελλάδα

Το Kuga βρίσκεται στις εκθέσεις της Ford στην ανανεωμένη του έκδοση που έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση, καινούρια έκδοση Active με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα, μεγαλύτερη οθόνη στο εσωτερικό και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει πλέον και μια φουλ υβριδική επιλογή. Πάμε να αναλύσουμε την γκάμα κινητήρων του Kuga, ξεκινώντας από την πιο προσιτή έκδοση:

Στην βάση της γκάμας του ανανεωμένου Ford Kuga βρίσκεται ο 1.500άρης βενζινοκινητήρας EcoBoost, ο οποίος όταν συνδυάζεται με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο της φίρμας αποδίδει 150 άλογα (στα 33.799 ευρώ). Αν κανείς θέλει μεγαλύτερη ευκολία, μπορεί να επιλέξει με σχεδόν 200 ευρώ παραπάνω το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, όπου το μοτέρ έχει 36 άλογα μεγαλύτερη ιπποδύναμη (186 ίππους). Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, το Kuga είναι το φθηνότερο μεσαίο οικογενειακό SUV (βενζίνης, mild hybrid ή φουλ υβριδικό) στην ελληνική αγορά με διαφορά 4.000 ευρώ από το επόμενο πιο προσιτό μεσαίο SUV (Toyota RAV4).

Τo υβριδικό είναι το πιο οικονομικό σε κατανάλωση SUV στην κατηγορία του (5,9 λτ. μέση)

Πηγή ισχύος του full hybrid Ford Kuga είναι ένας 2,5λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 125 ίππων (180 άλογα αποδίδει συνδυαστικά, 183 στην τετρακίνητη έκδοση) που μπορεί να κινήσει το Kuga αμιγώς ηλεκτρικά για πολλά χιλιόμετρα, με την Fοrd να αναφέρει πως το 64% της κίνησης εντός πόλης γίνεται μόνο με ρεύμα.

Στην πράξη και σύμφωνα με τις μετρήσεις του Test Center η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,9 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες (4,8 λτ. στην πόλη, 5μιση λίτρα στο ταξίδι). Τα παραπάνω νούμερα κάνουν το υβριδικό Kuga το οικογενειακό SUV με την χαμηλότερη κατανάλωση στην κατηγορία του ανάμεσα σε 12 άλλα μοντέλα (βενζίνης, mild hybrid ή hybrid). Με αρχική τιμή τα 37.837 ευρώ στην προσθιοκίνητη έκδοση του, το αυτοφορτιζόμενο Kuga είναι επίσης το φθηνότερο full υβριδικό μεσαίο SUV.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Η γνώμη μας & Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Mercedes
DS